Vita:Hunyady György

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Vitatható "kutatások"[szerkesztés]

Untitled[szerkesztés]

Hunyady György az egyetemi gyakorló tanításait a II.Rákóczi Ferenc gimnázium neves történelemtanárnője, Tamássyné dr. Philipp Ilona felügyelete alatt végezte. A gyakorló tanár a történelemoktatás helyett Tamássyné osztályával végeztetett olyan pszichológiai teszteket, melynek kérdései ma a személyiségi jogokkal kapcsolatos rendelkezések miatt elképzelhetetlenek lennének. A tanulóknak egymást kellett értékelni például ilyen kategóriák alapján:

Világnézete:

a) haladó gondolkodású

b) kialakulóban

c) nyugatimádó.

A tucatnyi ilyen, árulkodasra, a diáktárs ellehetetlenítésére alkalmas, vallásra, a pártszimpátiára (egypártrendszer lévén ez egyetlen pártra volt értendő), a baráti kapcsolatokra (kivel aludnál egy sátorban) vonatkozó és egyéb hasonló kérdésekre adott válaszokból a diákokra és a kisközösségi kapcsolatokra nézve hátrányos személyiségprofilok álltak elő és kerültek nyilvánosságra.

Ez a háttere az említett első munkájának. A tesztek alapján keveredett komoly, egyoldalú vitába egy diákkal, aki az amerikai liberalizmust tartotta példaképének. Ennek kapcsán egy teljes osztályfőnöki órát az egyetemi KISZ élet ismertetésére és idealizálására fordított.