Vita:Hikisch Rezső

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 11 évvel ezelőtt a(z) Gondosság és gorombaság témában

Gondosság és gorombaság[szerkesztés]

@Linkoman: Az elsősorban te, másodsorban Tobi munkája nyomán létrejött Hikisch Rezső szócikkben rövidítve és hibásan volt írva „Paul Wallot” neve, így: „P. Wallott”. Szerkesztő:Szerda a nevet kiegészítette a keresztnévvel, kijavította a hibás családnevet, és miután elolvasta a Wallotról szóló angol és német szócikkeket, úgy ítélte meg, hogy ajánlani fogja a „Paul Wallot” szócikk megírását a magyar Wikipédiába, és ehhez az angolnál jobbnak ítélt német szócikket ajánlja esetleges segítségként az arra való eszközzel, a {{linkiw}} sablonnal. Te elfogadtad ezt az ajánlást, és lefordítottad a cikket, jól tetted.

Emellett azonban szükségét láttad, hogy Szerdának egy minősíthetetlen hangú üzenetet írjál. Abban azzal kezded, hogy kijelented, hogy a Magyar Életrajzi Lexikonból adaptált Hikisch Rezső-cikk a te cikked, és megtiltod Szerdának, hogy hasonló ajánlásokat tegyen a sajátodnak tartott cikkekben. Ezután magyarkodással is vádolod és egyben kétségbe is vonod Szerda hazafiságát, és azt is, hogy ő is építené a Wikipédiát. Kijelented továbbá, hogy a linkiw nem ösztönöz a cikk megírására. Ezek után megírod a linkiwvel ajánlott cikket az ajánlott német cikk alapján (ez az egyetlen pozitívum az egész történetben).

Nem ez az első eset, hogy meggondolatlanul támadsz meg másokat, és oktalan gázolsz bele érdemes szerkesztők önérzetébe. Hagyd abba! Szerda rendkívül gondos munkával hiánypótló cikkeket ír neveléstörténeti és földrajzi-történelmi témakörökben, nagyon rossz helyre irányítottad a gorombaságaidat egy indokolt korrekció, és jó szándékú és gondosan megválasztott ajánlást követően.

Erre a lapra írtam neked az üzenetet, mert ennek a cikknek a kapcsán viselkedtél így, a saját vitalapodon pedig nem akarsz üzeneteket látni.

--Karmela posta 2012. november 13., 22:50 (CET)Válasz