Vita:Heti Válasz

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Peda 16 évvel ezelőtt a(z) Források! témában
Ez a szócikk témája miatt a Sajtóműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Palotabarát (vita), értékelés dátuma: 2018. augusztus 10.
Sajtóval kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Sziasztok!

Kéne egy forrás!!! "A hetilap eleinte jelentős veszteségekkel működött, amelyeket a TTFK fedezett állami támogatásából." - Én ezt elhiszem, de mégis jó lenne, ha valaki lábjegyzetben legalább egy kis forrás tudna adni.

Az sem ártana megemlíteni, hogy Elek István volt az első főszerkesztő, meg úgy tudom, hogy Makovecz Imre is segíti a lapot (Tanácsadó szerkesztő bizottságban). --Peda 2007. augusztus 10., 02:08 (CEST)Válasz

Ad 1.: Ha jobban megnézed, van forrás a lábjegyzetben.
Ad 2.: (Elek): jogos észrevétel, forrás kellene hozzá (most nincs időm keresni, de talán egyszer...)
Ad 3.: a tanácsadó szerkesztő bizottság összetétele fönt van a lap honlapján (lásd forrás), és nincs benne Makovecz. --Antissimo 2007. augusztus 10., 12:50 (CEST)Válasz

A külső hivatkozásban említett MANCS cikkből származó idézet: „...Elek István - aki a kuratóriumi elnökségen kívül 2003 nyarától az eladásig a HV fõszerkesztõi posztját is betöltötte -...” Tehát nem ő volt az első :( --Burumbátor Klub (szivar és konyak csak ismerősöknek) 2007. augusztus 10., 13:04 (CEST)Válasz

Köszi, én csak arra emlékeztem, hogy volt ő is.--Antissimo 2007. augusztus 10., 13:51 (CEST)Válasz

Télleg volt forrás a lábjegyzetben, bocsi. Amúgy Elek nem az első volt? Pf... akkor ki? Mert innéttől fogva passzolok. Makovecz akkor melyik lapnál segít be? Azt hiszem a Heti Válasznak adott - egyik - interjújában beszélt erről... de lehet, hogy akkor a Magyar Nemzetbe segít? --Peda 2007. augusztus 11., 02:38 (CEST)Válasz


Vélemények a Heti Válaszról[szerkesztés]

Összegyűjtve az ELTE-BTK Médiakutató intézetének 2007-2008/1-es Médiatörténet hallgatók által.

Személyes vélemények a Heti Válaszról[szerkesztés]

- "Jobboldali, színes, blablablabla... Személyesen voltam a szerkesztőségben és bátran állíthatom, hogy nagyon komoly háttérmunka folyik, oknyomozások, leleplezések, stb. Egyébként minden sajtótermék -legyen az nyomtatott vagy elektronikus- a tömegmanipuláció eszköze, csak rajtunk múlik, hogy melyiknek dőlünk be." (25 éves kommunikáció szakos hallgató)

- "Színes, politikában kemény, ezen kívül szórakoztató, politikai hetilap. Tárgyilagos, a jobboldali médiához képest elfogult, egyoldalú politikai bulvárlap. A baloldal felé irányuló kritikák, tényfeltáró riportok jelennek meg benne, az egyes politikai események háttereinek megvilágítására. Keresi a külföldi pozitív jobboldali példákat. Továbbá kulturális rovatokkal is rendelkezik, mint például mozi és könyv rovatok. Olvasói többnyire felsőfokú végzettségűek. Nyelvezete egyszerű, köznyelv." (Budapesti 46 éves titkárságvezető )

- "A Heti Válaszban tetszik a kulturális rész, nagyon sokat foglalkoznak releváns kultúrával. A Heti Válaszban pl. pont a publicisztika a gáz. Nem tudnak elszakadni a fideszes holdudvartól, nincs benne igazán ellenvélemény. Mégis, az egyetlen ízlésesnek mondható konzervatív hetilap, szükség van rá." (25 éves szociológus hallgató Budapest)

- "Egyértelműen jobboldali, több esetben szélsőséges gondolatokat megfogalmazó, de a jó ízlés határain belül maradó lap." (20 éves egyetemi hallgató, nő, Budapest. )

- "Jobboldali, „csak a jobb oldaliak a jó emberek”- ilyen stílusban fogalmazzák meg a nézeteiket." (61 éves nyugdíjas férfi Miskolc. )

- "Érdekesek az elemzések, vélemények. A címlapon lévő interjú néha kicsit bulvárosra sikerül, de mindig elhangzik néhány bátor kérdés és válasz." (28 éves tanár, férfi, Budapest )

- "Fúj." (53 éves vállalkozó nő, Budapest)

- "Hetente osztom nektek az igét, testvéreim”-típusú újság, gondolom én abból, amit láttam benne, bár nem gyakran forgattam." (19 éves férfi, Kaposvár)

- "Fideszes 168 óra, bár kevésbé hiteles, de nagyon szép." (24 éves nő)

- "Színes, hetilap, enyhén jobboldali, tényfeltáró cikkek, izgalmas." (24 éves nő)

- "Gazdasági-társadalmi témájú hetilap, mely a háttérfolyamatokat is meg kívánja mutatni. Hitelesnek mondható. Ritkán olvasom. Politikailag kissé elfogult, jobbra." (20 éves, vidéki egyetemista, politológus hallgató)

- "Mivel az Orbán-kormány hozta létre, ezért jobboldali politikai beállítottságú. Viszonylag kis eladott lapszámú újság... Valószínűleg belső körökben mozoghat (vagy valami pártújság), nem olvastam még soha." (19 éves budapesti főiskoláslány)

- "Két számot olvastam belőle, azt vettem észre, hogy próbál „trendi” lenni, mint a Magyar Narancs, de valójában konzervatív, nemcsak a témaválasztásban, hanem a megfogalmazásban is. Mivel jobboldali újság, ez érthető is. A címlapjai viszont frappánsak, viccesek, ami pozitívuma a lapnak." (20 éves egyetemi hallgató) (Solteron vita 2007. december 20., 14:05 (CET))Válasz

Szóbeli közlés[szerkesztés]

A szóbeli közlés nem ellenőrizhető forrás. – Hkoala 2008. március 2., 09:47 (CET)Válasz

Források![szerkesztés]

Hali!

A Médiakutató c. folyóiratban - nem tudom, hogy melyik számában - olvasható, egy cikk a magyarországi hetilapokról. Érdemes elolvasni, szó van benne a Heti Válaszról is meg jónéhány más újságról is. – Peda 2008. március 2., 14:25 (CET)Válasz