Vita:Harangedényes kultúra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tragic comic masks - roman mosaic.jpg Ez a szócikk témája miatt az Ókorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Bennó (vita), értékelés dátuma: 2008. április 16.
Ókori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kedves Bináris,

köszönöm szépen, hogy tagoltad a szócikket és megcsináltad a kereszthivatkozásokat, én még gyakorlatlan vagyok az ilyesmiben.

Egy kérdésem lenne: miért javítottad ki a „művelődés” szót „kultúrára”, pont azért írtam, hogy ne mindig a kultúra szó szerepeljen, és bár kicsit archaikusnak tűnik, használata általánosnak mondható a régészeti szakirodalomban.Macskosz vita 2008. január 2., 15:27 (CET)

Az nem én voltam, hanem Adapa: lásd itt. Bináris ide 2008. január 2., 15:40 (CET)

Egyébkét érdemes megnézni baloldalt az interwikiket, az angolban például nagyon hosszú cikk van a témáról. Bináris ide 2008. január 2., 15:41 (CET)

Ismerem az angol wiki cikkét, de úgy éreztem, hogy a magyarba fölösleges és inkább a magyarországi elterejdésére kellene koncentrálni. Még azon gondolkodom, hogy írjak pár mondatot arról, hogy újabban nem is tartják önálló kultúrának, hanem afféle presztizstárgy gyűjteménynek, mivel kevés önálló lelőhelye van és általában helyi anyaggal keverten jelenik meg (nálunk pl. főleg nagyrévivel együtt), csak az tart vissza, hogy ehhez nagyon be kéne mászni a magyar korai bronzkorba, és nem hiszem, hogy egy laikus olvasónak ez különösebb érdekes vagy releváns lenne. Macskosz vita 2008. január 2., 15:52 (CET)

A wiki nemcsak a laikusoknak készül, hanem mindenkinek. És nemcsak a magyarországi elterjedés a lényeg, hanem minden, amit le lehet írni erről a kultúráról. – Alensha Ankh.svg üzi m 2008. január 2., 15:55 (CET)