Szerkesztővita:Macskosz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Macskosz!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon vagy a tudakozóban érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Ha szeretnél egy segítőt a Wikipédiával való megismerkedéshez, megkérhetsz egy mentort. Csak Kattints ide!, és kövesd a megnyíló szerkesztőablak fölötti útmutatást.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! • BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2007. december 26., 12:39 (CET)

Források és egyebek[szerkesztés]

Bedolgoztam az avaros és hunos anyagokat, nagyon pöpec. Helyzet a következő: 1) bátran írd csak bele magába a lapba, mindenki más is így kezdi. :) 2) A források közé olyasmit szoktunk felvenni, amit tényleg be is dolgoztunk. Ha egy könyv nagyon fontos, de még nincs bedolgozva, fel lehet venni "ajánlott irodalom"-ként, ez finoman jelzi, hogy ottan kincsek vannak, de azt per pillanat a lap nem tükrözi. :) Az igazi persze az, ha bele is építed a cikkbe, és akkor joggal tündököl a forrás szakaszban, mint továbbmutató hivatkozás és mint büszke zászló a téli szélben. :) • BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2007. december 29., 13:13 (CET)

Aláírás[szerkesztés]

Hali!

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:

Signature button.png


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt.
A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~.

-- ny miheznemkelladmin? 2007. december 30., 19:31 (CET)


Tudom, szoktam is, csak néha elfeledkezem róla. Macskosz vita 2007. december 30., 21:32 (CET)

Ókor portál[szerkesztés]

Szia, láttam hun és gepida téren már szerkesztettél, hadd hívjam fel a figyelmed erre a portálra: [1], itt ügyködünk páran a wikiókoron :) Ha van kedved, gyere, csatlakozz :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 02:22 (CET)

Dehogy portál, műhely, a saját területem se ismerem, ez szégyen :) Szóval itt: [2] Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2007. december 31., 02:25 (CET)

Nahát[szerkesztés]

Nagy öröm volt annyi év után a valódi neveden guglizni rád végre. A fordításaid jók, tetszenek. A cicá(i)dat üdvözlöm. Nagyon férfiasan netharcolsz. Amúgy bocs, hogy valószínűleg nem ismersz - bár már sokat beszélgettünk -, de hát én is csak egy dibbuk vagyok. MaXX vita 2008. január 17., 23:58 (CET)


Télleg gőzöm nincs, hogy ki vagy, de azért kösz! És bocs, hogy csak most válaszolok, de totálisan elborított a munka, időm se volt benézni a Wikire, nemhgoy szerkesztgetni. – Macskosz vita 2008. február 20., 18:26 (CET)

Név felírása[szerkesztés]

Kedves Hölgyem, igen rossz irányba tévelyedett el. Soha nem szoktam IP-ről szövegelni, mindig belépek. Az itt látható anon írta be a neved, nem pedig én. (Megjegyzem az én IP-címem teljesen más). Ez a laptörténetből világosan kiderül. Egyébként halvány lila gőzöm sincs, te ki vagy, sőt nagyjából senkiről sem itt a wikiben, nem is ez a fontos. Úgyhogy a személyeskedésedet (sunyi, inkorrekt) inkább tartsd meg. Eddig sem volt jellemző rám, hogy bármit név nélkül tegyek, ezután sem lesz. A vitalapról a nevedet eltávolítom, de az alaptalan vádaskodásodat a leghatározotabban visszautasítom! – Tobi Üzi :) 2008. május 19., 10:15 (CEST)

Akkor meamaxima culpa és bocsánatodért esdeklem. Nekem nem volt nyilvánvaló, mivel nem szerepelt mögötte semmiféle név. Mégegyszer: meamaxima.Macskosz vita 2008. május 19., 14:56 (CEST)

Jó, felejtsük el! – Tobi Üzi :) 2008. május 19., 22:04 (CEST)
Nincsen semmi baj macstappancsok éke, csak meg kell szokni hogy elvileg ez nem az a fórum ahol az érvelés más lebuzizásában, tomicicázásában, bloginázásában, meg nácizásában merül ki.

Régészet[szerkesztés]

Üdv kolléga!

Nem lenne kedved régészet azócikket kicsit rendbetenni közösen? Én most egyedül nem vágnék bele. – Lassi vita 2008. június 3., 00:49 (CEST)