Vita:Halász Tamás (sakkozó)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Halász János 9 évvel ezelőtt

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sakk témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Kiegészítettem és forrásokkal láttam el, de még mindig van benne néhány olyan adat, amely pontosítást igényel, illetve amelyhez szükséges lenne forráshivatkozást találni. Például ilyen a serdülő világbajnokságon (vagy az itteni szócikk szerint Ifjúsági sakkvilágbajnokság) elért 4-10. helyezésre, illetve a kiemelt versenyeredményekre (1984-es Asztalos emlékverseny, 1988-as zalakarosi verseny, 1991-es Schneider-emlékverseny). Némi ellentmondást látok az OlimpBase adatbázisában szereplő 1988-as dátum (amikor BEK ezüstérmes lett), illetve a csapatai felsorolásánál a szócikkben szereplő dátumok között, mely szerint 1987-től már más csapatban játszott. Ez pontosítást vagy magyarázatot igényel.

Ha a szövegbeli említés mellett még külön szakasz is lett nyitva a cikkeinek, akkor azok felsorolásánál valamivel pontosabb behatárolás, illetve konkrétabb (akár cím és megjelenés dátuma szerinti) említés lenne szükséges.

A névhez valószínűleg egyértelműsítő lapot kell létrehozni, mert ugyan még ez az első szócikk Halász Tamás néven, de a google több azonos nevű személyre is ad találatot, akikről a későbbiekben akár szócikk is készülhet. Különösen lényeges lenne annak tisztázása, hogy a Magyar Demokratikus Charta első támogatói között felsorolt Halász Tamás azonos-e a szócikkben szereplővel. Ha igen, ez a tény említést érdemel a szócikkben, ha nem, akkor viszont már ez ömagában indokolja az egyértelműsítő lap készítését, és a szócikk átnevezését például "Halász Tamás (sakkozó)" névre. --Dodi123 vita 2014. szeptember 27., 22:41 (CEST)Válasz

A Magyar Demokratikus Chartara vonatkozó részre: nem azonos az ottani "támogató" Halász Tamás és a sakkozó. A szócikket mindjárt átnevezem. A Ki kicsoda a magyar sportéletben? lexikon a serdülő vbről a következőt írja nála: "serd. VB 4/10." - a lexikonban szereplő adatok mindegyike megfelel a valóságnak mivel annak elkészítésére kértek információt tőle. A Csonkics Sakkakadémia is megemlíti a vbt. (Valószínűleg a lexikonból táplálkozott.)
Mivel a lexikonban szereplő adatok - minden bizonnyal - nem hibásak én azt mondanám hogy a 1987-92 megfelel a valóságnak, de holnap megkérdezem azért hogy tényleg így van-e, sőt, inkább megmutatom neki ezt a bejegyzést és tételesen válaszolunk mindenre. Halász János üzenet 2014. szeptember 27., 22:53 (CEST)Válasz
A kérdéses részeket átírtuk, forráshivatkozásokat elkészíteni nem hiszem hogy szükséges, mivel a Ki kicsoda a magyar sportéletbenből vannak.Halász János üzenet 2014. szeptember 28., 14:29 (CEST)Válasz