Vita:Garfield (szereplő)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a Képregények műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Dr.Garfbob10(2) (vita), értékelés dátuma: 2017. augusztus 31.
Képregényekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Komolytalan hangvételű cikk komolytalan angol eredeti alapján - ennek inkább egy különálló projektben ("Wikipédia Kids" vagy "Kölykopédia") lenne a helye...[szerkesztés]

Az angol eredeti is sablonnal jelzi, hogy ez a stílus - finoman szólva - gyermekded - ha egy lexikon követelményeit nézzük.
Másik oldalról önálló projekt lehetne a "Wikipédia Kids" vagy "Kölykopédia", amely a kamaszkorú netezők stílusában, számukra készülne.
Ennek a korosztálynak ugyanis vannak olyan felfogásbeli jellegzetességei, amelyek indokolttá tennék, hogy ne egy felnőtt lexikon szintjét rontsák le.
Egy másik magyar Garfield cikkben Garfield "életútjáról" (!) van szó, az infoboxban is úgy szerepelnek az adatok róla, mintha valóságos személyről lenne szó stb. "1978-ban született" stb.
Az érintett fiatal szerkesztők egy virtuális világban érzik magukat jól, amiről viszont olyan stílusban írnak, mintha valóságos világ lenne - így pl. a játékfilmek színésze is csak mint XY cartoon character alakítói/megjelenítői jelennek meg az ilyen cikkekben, vagyis alárendelt figyelmet kap a színész a mesealakhoz képest.
Mit gondoltok erről? --Linkoman vita 2014. április 14., 18:01 (CEST)Válasz