Vita:Faragó András (színművész)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 14 évvel ezelőtt
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Filmekkel kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Sokadszor leírom, de úgy tűnik hiába. A wikin a színész szócikkek jelentős része, nem tudom miért, szinkron beállítottságú. Kifogásaim, javaslataim:

  • Egy főiskolát végzett színész természetes, hogy szinkronizál is. A színész, színművész; gyüjtőfogalom azok ezt a foglalatoskodást is lefedik. Az sem írjuk ki Faragó András esetében, hogy prózai, operett, kabaré színész. Pedig sokoldalú művészről van szó.
  • Én a művész helyében megsértődnék, ha a szinkron munkáim részletesen fel lennének sorolva, a színházi munkáimból pedig csak csipegetnének keveset. Ennek gondolom a forrás az oka. Azért bőven lehetne még darabcímet találni az interneten. Ha nincs akkor a szinkron szerepek felsorolását kiemelésekkel rövidíteni kellene. Fel lehetne sorolni kiknek kölcsönözte legtöbbször a hangját.

Más: A keresés művelettel kideríthető hány helyen kellene a művész hivatkozását javítani. A szócikk befejezése után ezt is meg kellene csinálni. – Kispados vita 2009. október 30., 16:33 (CET)Válasz