Vita:Dankó Pista

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 14 évvel ezelőtt a(z) Születés, kotta, vers témában
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. május 7.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Szatymaz nem része Szegednek; akkor még az volt? Miskolcon amúgy utca van elnevezve a fickóról, gyerekkoromban arrafelé mentem mindennap iskolába (hű, de nem szerettem...) – Alensha üzi 2007. március 10., 01:05 (CET)Válasz

Hát itten zűr van, mert mi szegediek úgy tudjuk, hogy Dankó Pista Szegeden, Felsővároson a Bihari utca 13. sz. alatt született, azt a házat már persze le is bontották, de Felsővároson Dankó Pista utca is van, domborművet is helyeztek el ott, a domborművet Tápai Antal készítette. Utána kell néznem a születési helynek, kontrollálnom kell a forrásokat.--Márti 2007. július 30., 12:38 (CEST)Válasz

Születés, kotta, vers[szerkesztés]

Áthozva a Wikipédia:Tudakozóból
Megjegyzés: 1. Dankó Pista Szegeden született és nem Szatymazon ( sajnálatos módon több lexikon sem a helyes adatot tartalmazza ).
2. D. P. időközben megtanult kottát írni, nem egyszer jó barátja, Gárdonyi Géza segített az eltévedt kottafejeket kiigazítani.
3. A Margó Ede által készített márvány szobra mellé Dankó Pista Emlékért Alapítvány ( melynek létrehozója, működtetője voltam )kezdeményezésére Szeged városával együtt Juhász Gyula: Dankó Pista című verséből helyeztünk egy idézetet a szobor mellé, s egy hiba van a Wikipedia által közölt anyagban, a helyes versrész a követkető: ... be ne födje feledés hava!
Köszönettel: Amarillusz (– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Karmela (vitalap | szerkesztései) 2008. február 19., 23:50 )

Ezek alapján javítottam a cikket. misibacsi*üzenet 2009. május 7., 11:50 (CEST)Válasz