Vita:Cyclolab Kft.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 3 évvel ezelőtt a(z) Lektorálandó - a cikk nem a címéről szól! témában

Szövegengedély[szerkesztés]

Lektorálandó - a cikk nem a címéről szól![szerkesztés]

@Cisvajk: @Regasterios: Átmásolom ide, amit Cisvajk szerkesztői vitalapjára írtam:

"Sajnos, nem értetted meg: az általad felküldött szöveg akkor sem lexikoncikk, ha történetesen nincs vele szerzői jogi probléma, tehát jogtiszta.

Sokkal nagyobb baj az, hogy a Cyclolab Kft. cím alá felküldött szövegednek csak a legutolsó sora fogalalkozik ezzel a Kft.-vel! Ezzerl szemben a korábbi bekezdések a Chinoin egykori leányvállalatának a a ciclodextrinnel összefüggésben folytatott tevékenységével foglalakoznak . Nem írod le, pedig fontos lenne a lexikoncikk szempontjából: a leányvállalat neve CYCLOLAB Cyclodextrin Kutató-Fejlesztő Leányvállalat volt. Mivel a cím egy Kft., ezért a cikknek e céggel, annak történetével és jelenével kellene foglalkoznia. Érdemes lenne pár mintát megnézned, milyenek a cégekről írott szócikkek.

A jelen állapotban nem volt értelme felhasználási engedélyt kérni. Ez a szöveg nem lexikoncikkbe való, legfeljebb egyes tények felhasználhatók belőle a cikkhez.

Sajnos, félreérted a forrás fogalmát is: az általad idézett Springer-oldal nem a Cyclolab Kft-re vonatkozik, hanem az anyagra, a ciclodextrinre! Az anyaggal kapcsolatos információk főleg a vonatkozó Ciclodextrin szócikkünkbe tartoznának -- ennek a szócikknek a szövege viszont jelenleg nem is említi a magyar részvételt az anyag kutatásában! --Linkoman vita 2020. november 23., 17:00 (CET)

Kiegészítés: Szejtli Józsefről van szócikkünk a magyar Wikipédiában, amelyből a [[Cyclolab Kft-ről is többet lehet megtudni, mint az általad bemásolt régesrégi szövegből, amit valaha "SZ.J." írt, csakhogy nem lexikoncikkben való megjelentetés céljából!--Linkoman vita 2020. november 27., 20:25 (CET)Válasz

Egyetértek. A szöveg szerzői jogi helyzete tisztázódott, de ez így ebben a formában nyilvánvalóan nem maradhat. – Regasterios vita 2020. november 27., 20:32 (CET)Válasz