Vita:Bokros Lajos

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Mindkét oldal elismeri a tevékenységét[szerkesztés]

Hát ez messze nem igaz. Például a Sajtóklubban elég sokat bírálták azértm nert mindenhonnan kirúgták, így Horvátországból is. Tellér Gyula pedig egy elég leleplező és nagy port kavart cikksorozatot írt a Horn-kormány gazdasági működéséről, majd megkeresem. Arról nem is beszélve, hogy miféle "mindkét politikai oldal"-ról van szó? Én például egyikhez sem tartozom, és akár elismerem, akár nem, számíthat a véleményem. Vannak mások is, mint politikai oldalak, pláne mint két politikai oldal. : Gubb   2006. január 21., 14:33 (CET)

Nem akarok tovább foglalkozni a témával. Elég lesz ennyi forrás is, gondolom, mint amiket belinkeltem. : Gubb   2006. január 21., 15:02 (CET) Itt van még egy: [1].

igen, elég. elég egyoldalú. de nem baj, erre való a sablon. nem vagyok függő 2006. január 21., 15:03 (CET)

hogy lehet egyoldalú, ha egyszer több oldal véleménye került be? szerintem gondjaid vannak az "egyoldalúság" fogalmának értelmezésével. A többoldalúság és semlegesség nem azt jelenti, hogy csak a hivatalos kormánypropaganda szerepeljen a cikkben. Sőt, éppen ez az egyoldalúság legfontosabb ismérve. : Gubb   2006. január 21., 15:06 (CET)

Bocsánat, hogy ilyen vitát kavartam, nem állt szándékomban. Orbán Viktor nemrégiben tett kijelentései alapján meg voltam győződve, hogy a magyar jobboldal szemében is elfogadottá vált, még ha sokat kritizálják is bizonyos részeit a csomagnak. Bocs még egyszer. -Nessie 2006. január 21., 16:57 (CET)

Én nem igazán hallottam ilyen nyilatkozatokat, de Orbán közel sem egyenlő a magyar jobboldallal. Elérhető valahol ez a kijelentése? De amint látható, még a baloldalon sem igazán egységes a csomag megítélése (Bokros megítélése pedig pláne nem, de ez már nem ide tartozik). : Gubb   2006. január 21., 19:17 (CET)

U.I. az sn-sablont levettem. ha újra felrakjátok, többé nem veszem le. : Gubb   2006. január 21., 19:29 (CET)

Szerintem ez a cikk megérné az SN sablont, mindenesetre némiképpen átszerkesztettem két, szélsőségesnek mondható értékítéletet. Az egyik szerint a Bokros-csomagot a Horn kormány elhibázott gazdaságpolitikája tette szükségessé (ezt szinte magától értetődően értelmetlne, hiszen bizonyos értelemben a Bokros-csomag volt a Horn-kormány gazdaságpolitikája). A másik, hogy még baloldalról is bírálták - szerintem a Bokros-csomagot csak baloldali kritika érte, igaz, "jobboldali pártoktól" is. --Adaniel 2006. február 27., 20:12 (CET)

Szia! Csak óvatosan a javításokkal. Az érveid nem túl jók (na jó, ne szépítsünk, mondjuk ki: rosszak). Ami a gazdaságpolitikát illeti: valószínűleg megfeledkeztél Békessy Lászlóról. Ő nem azonos Bokros Lajossal, és gazdaságpolitikája sem Bokros-csomag. A "baloldali kritika jobboldali pártoktól" kifejezésed nyilvánvaló önellentmondás (mely valószínűleg a "baloldal" szó magyar közéletben való általános, propagandisztikus félreértelmezéséből kényszerűen ered, mindenesetre az érv ilyen lakonikus formájában nem állja meg a helyét). Gubb     2006. február 27., 20:21 (CET)
Itt, gondolom Békesi Lászlóról van szó, nem "Békessy" Lászlóról...

Főgonosz[szerkesztés]

Világgazdaság online

Nekik nem derogál. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. május 14., 22:11 (CEST)

Nem elsősorban a kabaré-jelenet miatt töröltem a részt, a beírt szöveg erős POV-mivolta miatt ment a törlés, a kabaré a csomag hatása részbe lazán belefér. Cassandro Coat of arms of Malta.svg Ħelyi vita 2009. május 14., 22:14 (CEST)
Hát ha visszamászik magától, akkor biztos befér ... – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. május 14., 22:21 (CEST)

Bokros nyelvtudása[szerkesztés]

"Angol és spanyol nyelven felsőfokon beszél, oroszul és németül középfokon tud, valamint beszél horvátul és románul."

"Bokros Lajos beszél románul; mint elmondta, kedveli a szomszédos ország sokszínűségét. Ezen kívül angolul, spanyolul, portugálul, oroszul és németül is tud."

Na most akkor melyik az igaz? Forrást persze egyik sem mond. – Beroesz Bremen Wappen(Klein).svg 2009. június 9., 08:35 (CEST)