Vita:Bioetika

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kérdezz-felelek stílus[szerkesztés]

E szócikk első változata az ELTE Filozófia Intézet szócikkíró szemináriumán készült. Mcysh vita 2011. január 30., 12:55 (CET)

Ez a kérdezgetős stílus viszont nem igazán enciklopédikus, ezeket át kellene fogalmazni (pl. „Mikor tekintjük élőnek az embert?” helyett „Az egyik gyakran felmerülő kérdés, hogy mikor tekintjük élőnek az embert.”) Szabad ebbe belenyúlni? vagy csak ha már látta a tanár? ja, hogy te vagy a tanár? bocs :) Alensha 2011. január 30., 15:14 (CET)

Akkor most lehet szerkeszteni?[szerkesztés]

Akkor most szabad belenyúlni vagy várjak a tanárra?– Petej vita 2011. február 3., 11:07 (CET)

Szabad belenyúlni. Hidaspal vita 2013. október 18., 19:18 (CEST)

A biotechnológia etikája[szerkesztés]

Ezzel a címmel áthoztam egy szakaszt a Biotechnológia cikkből. Úgy, ahogy ott volt, nem folyószövegként. Folyószövegesítendő, lektorálandó, formázandó, wikisítendő, stb. Hidaspal vita 2013. október 18., 19:20 (CEST)

Lektorálandó, mert....[szerkesztés]

Tisztázni kellene, milyen kérdések és milyen mélységig kerüljenek ebbe a cikkbe. Bizonyos vonatkozásoknak nem itt lenne a helyük.
Jelenleg például a méhmagzattal kapcsolatos etikai kérdések folyó szöveggel szerepelnek ebben a cikkben, miközben a magzat szócikk csak kezdetleges csonk.
Javasolom, hogy a főbb kérdésköröket ne itt, hanem a konkrét szócikkekben tárgyaljuk.----Linkoman vita 2015. április 24., 09:54 (CEST)