Vita:Bakos Attila (énekes)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pkunk 8 évvel ezelőtt a(z) Forrás témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Könnyűzenei témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Forrás[szerkesztés]

A cikkben felsorolt összes forrás csak egyetlen webhelyről származik, ami nem más, mint a cikkalany honlapja = http://attilabakos.com Ez így nem elfogadható: WP:MF#Szerzői kiadású források

Felmerül az öncikk kérdése is, valamint az, hogy a cikk kizárólag csak a cikkalany reklámozására szolgál (nem a megfogalmazás reklámszerű, hanem az összkép).

--Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2015. augusztus 7., 20:37 (CEST)Válasz

A holnapjára átmásolva vannak a vele készült interjúk, ha ez a gond, akkor belinkeltem az eredetieket. A reklámszerűt nem értem, mi mást lehetne egy cikkben összefoglalni, mint egy személy munkásságát? -- Vegyigyumi 2015. augusztus 7., 23:32 (CEST)
Igen, ez gond: független és megbízható források kellenek. Kérlek, tedd be az eredetieket.
A cikkből megtudjuk, hogy BA hopp, előbukkant a semmiből, nem tudni, mikor, és saját zenekarai, vendégszereplései és kiadványai vannak. Ha ezt kizárólag BA honlapjáról származó forrásokkal igazolja a cikk, akkor erősen úgy tűnik, hogy ez csak BA népszerűsítésére szolgáló szócikk. A wp oldalak nem személyes honlapok, nem reklámok, nem ingyenes tárhelyek, nem rajongói oldalak gyűjteménye, stb., de ezt Te is biztosan jól tudod. A cikkalany munkásságát objektíven kell megfogalmazni. A munkásságon kívül pl. léteznek életrajzi adatok is, valamint kritikák. A WP:ÉLŐ és a WP:NEVZENE jól leírja a követelményeket. --Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2015. augusztus 8., 12:40 (CEST)Válasz
A linkeket kicseréltem, de életrajzi adatokból szinte csak annyi van, amennyit a szócikkben találsz. -- Vegyigyumi 2015. augusztus 8., 15:37 (CEST)

"Igyekezett?"[szerkesztés]

"az Aranyhajnal című lemeztől kezdve a saját neve alatt igyekezett megjelentetni alkotásait": ott van linkelt a cikkben, hogy ez elsősorban a jövőre vonatkozik, így nem értem, mi baj avval, hogy "szeretné" legyen "igyekezett" helyett. -- Vegyigyumi 2016. január 14., 13:23 (CEST)