Vita:Bánki M. Csaba

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez egy életrajzi szócikk.
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Partmoso (vita), értékelés dátuma: 2017. március 21.
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Tesztelje önmagát! - Intelligencia, önismeret, PÁRKAPCSOLAT (2005)[szerkesztés]

A PÁRKAPCSOLAT kulcs adta elő. Buda Béla - Szilágyi Vilmos PÁRVÁLASZTÁS. A partnerkapcsolatok pszichológiája, 1974; 1988. ISBN 963 282 025 8 könyvet. Előszavában (1987), „A téma gazdagságánál, úgyszólván kimeríthetetlenségénél fogva teljességre és tökéletességre ma sem tartunk igényt.” Bevezetés (Szilágyi Vilmos) 1. A párválasztás élettani alapjai és a társkapcsolatok történelmi irányai. 2. A „választó érettség” kialakulása.(Szilágyi Vilmos) 3. A „kapcsolat-fejlődés” lelki szabályai. 4. Ismerkedés- házasság. 5. Házasság-üzem.(Szilágyi Vilmos) 6. Válás és „újrázás”. (Szilágyi Vilmos) 6. Sikeres VÁLASZTÁS lehetősége és távlata. Ez egy lényegített átfogalmazása (parafrázis) az ISBN 963 282 025 8, 2. bővített kiadásnak. Buda Béla (Budapest, 1939.04.02. – Budapest, 2013.07.07.) magyar orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta és addiktológus, 2011-ben az új Nemzeti Drogstratégia kialakításával megbízott irányító testület munkájában is részt vett. Főként a személyközi társalgás érdekelte, és ezek szerepe a kapcsolatok szerveződésében, a személyiség működészavarában, és elsősorban a lelki zavarok és gondok pszichológiai és pszichoszociális segítésében és kezelésében, illetve foglalkozott a megelőzés és az egészségismertetés terjesztési vonatkozásaival is. Szilágyi nincs a Wikin. Írásai: A párválasztás lelki és társadalmi gondjai. Valóság 1970.8. Pszichoszekszuális fejlődés - párválasztási szocializáció. Tankönyv. 1976. A házasság jövője - avagy a jövő házasságai. Minerva. 1978. (válogatás!) Partmoso vita 2017. március 21., 17:51 (CET)Válasz