Vita:Az emberi jogok védelmezőiről szóló ENSZ-nyilatkozat

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 6 évvel ezelőtt

Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Maradt. Alensha 2018. március 7., 19:01 (CET)Válasz

Az ENSZ emberi jogok védelmezőiről szóló nyilatkozat rövid története[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a lap törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Fura cikk, mindamellett, hogy semmi forrás nincs hozzá, csak maga a nyilatkozat, elgondolkodtam:

  • Szoktunk-e olyan szócikket írni, hogy "rövid történet"? És amúgy tényleg rövid a szócikk, de történetet nem látok benne, nincs benne a javaslattevő, az egyeztetési folyamat, az esetleges viták. Vagy a büürokráciájáról is híres ENSZ-ben ez átment volna csont nélkül? Nem kellene kiderülnie ennek magából a cikkből?
  • Minden ENSZ-nyilatkozat nevezetes annyira, hogy szócikke legyen? Ez pl. nyilvánvalóan nevezetes: Emberi és polgári jogok nyilatkozata, és meg is van írva úgy, hogy azt történetnek lehet nevezni. de vajon hány nyilatkozata volt az ENSZ-nek?

Nekem ez valamiféle nem idevaló tartalomnak tűnik. Palotabarát vita 2018. március 4., 00:48 (CET)Válasz

 maradjon A címben tényleg nem kell a "rövid története", de ez nem ok a törlésre; ha megmarad, a címe legyen Az emberi jogok védelmezőiről szóló ENSZ-nyilatkozat. A nevezetesség szerintem megvan, rövid kereséssel számos nem ENSZ-es forrást találtam:

A teljes nyilatkozat szövege persze nem való a cikkbe, de nincs is benne. – Hkoala 2018. március 4., 11:49 (CET)Válasz

 maradjon Köszönöm szépen a segítséget! Az ENSZ emberi jogok védelmezőiről szóló nyilatkozat fontos és különös küldetése van. A szócikket folyamatosan szeretném kiegészíteni. Szeretném megváltoztatni a bejegyzés címét: Az emberi jogok védelmezőiről szóló ENSZ nyilatkozat Köszönettel Hrdc2018 vita 2018. március 5., 21:42 (CET)Válasz


A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!