Vita:Ékírás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tragic comic masks - roman mosaic.jpg Ez a szócikk témája miatt az Ókorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Kitüntetett Kitüntetett szócikk Ez a szócikk kitüntetett besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: RepliCarter (vita), értékelés dátuma: 2011. július 16.
Ókori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Kiemelt szócikk csillagA(z) Ékírás egyike a kiemelt szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.
A közösség szavazta meg kiemeltnek a kiemelt státuszáról szóló szavazáson.
Ha úgy érzed, tudnál javítani rajta, bátran tedd meg.

Symbol thumbs up.svgEz a szócikk szerintünk jelenleg a legjobb magyar nyelvű online összefoglaló a témájában, nem találtunk nála jobb weblapot.
Ha szerinted nem a legjobb, írd le, miért nem, távolítsd el a sablont, és vedd ki a cikket a listából.

Nuvola apps iconthemes.pngEz a szócikk 2011. augusztus 8. és 2011. augusztus 11. között
szerepelt a kezdőlapon (ajánló).

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Jelölték kiemelt szócikknek Megkapta a kiemelt státuszt
Jelenlegi státusza: kiemelt szócikk
Ez a szócikk a 2011-es év „Az év szócikke” versenyének Nyelv és irodalom kategóriájában az év legjobb szócikke. A további kategóriákat, jelölteket és nyerteseket itt tekintheted meg. POTY barnstar.svg

Nagyon jó[szerkesztés]

Nagyon jó a szócikk. Ezt úgy hiszem kifejezésre is juttattam. Sokszor el fogom még olvasni, ahogy nézem. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2011. június 24., 11:36 (CEST)

Bár[szerkesztés]

Ez itteni aktivitásomból nemigen derül ki, de a történelmet (minél távolabbi), nagyon kedvelem. Rengeteg történelmi regényt összevásárolok és olvasok el (többször is), de Robert Graves a szakmájában (történész) is volt valaki. (pl. A görög regék és mondák, az Argonauták sem kitalalálmány, meg is írja bene az indokait). Még Josephus Flavius "A zsidó háború" című művét is megszereztem és elolvastam, amitól nem nőtt nagyra a rómaiak s..ét nyaló áruló figurája. (Nem tatozom amúgy JF etnikumába, bár az sem kivetnivaló.) Szóval ez egy jó szócikk, várom a többit. Üdvözlet:Lji1942 vita 2011. június 24., 11:57 (CEST)

Köszönöm szépen! :-) LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. június 24., 12:13 (CEST)

Remek![szerkesztés]

Gratulálok, remek cikk! (Már ha számít valamit a véleményem…) --Ronastudor a sznob 2011. július 2., 08:11 (CEST)

Minden vélemény számít, bármilyen is az. A különbség csak annyi, hogy ennek örülök és nem vitázom vele. Vigyor Köszönöm. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. július 2., 11:29 (CEST)

Rovásírás[szerkesztés]

Nagyon jó, nagyon részletesen kidolgozott anyag. Én ennek ellenére beletennék egy olyan bekezdést, ami tisztázza a különbséget az ékírás-rovásírás témában (sokan nincsenek ezzel tisztában), illetve kicsit jobban elhelyezném az ékírást az írás területen is. --FERcsI vita 2011. július 14., 10:23 (CEST)

Ha elárulod mire gondolsz azzal, hogy "elhelyezni az írás területén", lehet szó róla. A rovást meg egyelőre nem nagyon tudom itt kontextusba tenni. Az benne van, hogy mely népek és mikor használták az éket, a kategória:rovásírás pedig tartalmazza a rovások használatát. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. július 14., 10:28 (CEST)

Úgy tűnik értelmetlenül fogalmaztam :) A rovásírással kapcsolatban csak annyira gondoltam, hogy aki úgy tudja, hogy a kettő ugyanaz (sokan vannak, akik nincsenek tisztában a régi korok írásának technikájával - végülis ékkel lehet róni ;) ), annak lehetne egy bekezdés (vagy egy mondat, linkkel a kategóriára), hogy mi a különbség. A másik megjegyzésem meg hülyeség volt, mert mire végigolvastam a cikket, elfelejtettem az elejét, és ott van, amit hiányoltam :) FERcsI vita 2011. július 14., 11:35 (CEST)

Azt hiszem, ezt igen egyszerűen lehet orvosolni. Betettem egy {{más}}(?) sablont a cikk tetejére. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. július 14., 12:22 (CEST)

Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2010. április 13. Sablon- vagy fájlváltoztatások várnak ellenőrzésre. Pontosság ellenőrzött


Laszlovszkynak[szerkesztés]

Ékírásos levél

Itt küldök az ékírás szócikkhez egy ékírásos borítékos levelet az ankarai Anatóliai Civilizációk Múzeumában készítettem 2005-ben. Ha gondolod építsd be, ha info kell, keress. Kit36a Fájl:ACM Ékírás.jpg

Kit36a-tól[szerkesztés]

Szia ! Keresd ki az Anatóliai Civilizációk Múzeuma szócikket, s ott megtalálhatod a képet, s a vonatkozó fejezethez tartozó objektumjegyzékben a tárgy szakszerű leírását. Szerintem ott több Téged érdeklő kiállítási tárgy is szerepel. Éppen azért tettem fel őket, hogy a Magyarországról nehezen elérhető dolgokat használhassátok. Sok sikert Kit36a vita 2011. augusztus 10., 01:02 (CEST)