Véres igazság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Véres igazság
(A Certain Justice)
2014-es amerikai film
RendezőJames Coyne
Giorgio Serafini
ProducerAgustin
Gianni Capaldi
Phillip B. Goldfine
Cung Le
Dolph Lundgren
Műfaj
ForgatókönyvíróJames Coyne
FőszerepbenCung Le
Dolph Lundgren
Vinnie Jones
Briana Evigan
ZeneBrian Jackson Harris
Justin Raines
Michael Wickstrom
OperatőrMarco Cappetta
VágóJohn Quinn
Gyártás
GyártóGrindstone Entertainment Group
OrszágUSA
Nyelvangol + magyar
(szinkron)
Játékidő96 perc
Forgalmazás
ForgalmazóLionsgate Home Entertainment
BemutatóUSA 2014. március 11.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Véres igazság (eredeti cím: Puncture Wounds, nemzetközi cím: A Certain Justice) 2014-ben bemutatott amerikai akciófilm, melyet Giorgio Serafini és James Coyne rendezett, valamint Coyne írt. A főszerepben Cung Le és Dolph Lundgren látható.

Történet[szerkesztés]

John Nguyen poszttraumás stressz zavarban szenvedő veterán. Annak ellenére, hogy háborús hősnek számít, nehezen alkalmazkodik a civil élethez. Amikor egy nő sikolyát meghallja, nyomozni kezd, és összetűzésbe keveredik több árja nemzetbeli gengszterrel, akik Tanyát, a helyi bűnbanda főnökének, Hollisnak a szolgálatában álló prostituáltat zaklatják. Tanya elborzad, amikor John egy kivételével az összes gengsztert megöli; bár hálás a segítségéért, azt mondja, hogy John mindkettőjüket arra ítélte, hogy Hollis keze által haljanak meg. Tanya azt tervezi, hogy elmenekül a városból, ezért vesz egy buszjegyet, de Hollis azzal győzködi a maradásra, és azt ígéri neki, hogy elhagyhatja az utcát, és újra vele élhet. Hollis utasítja hadnagyát, Vin-t, hogy gyilkolja meg John családját. Vin vonakodva engedelmeskedik. John feldühödve felkutatja Bennettet, a drogdílert, és visszavág Hollis metamfetaminüzletének, brutálisan megölve több embert, akik felelősek a családja haláláért.

Miközben Hollis és John harcol egymással, két zsaru próbálja megoldani az ügyet. Mitchell őrmester úgy véli, hogy John becsületes, míg társa, egy Hollis alkalmazásában álló piszkos zsaru megpróbálja félrevezetni a nyomozást. John beszervezi rokkant háborús bajtársát, J. P.-t, hogy segítsen neki a Hollisszal való végső összecsapásban. Amikor Hollis éppen erőszakkal próbálja megerőszakolni Tanyát, Vin közbelép. Mielőtt Vin és Hollis összecsaphatnának, John megtámadja Hollis házát. John megöli Hollis emberei többségét, és Vin-t hagyja meghalni egy késpárbaj során. Bár John elkapja Hollis-t, erősítés érkezik, és ellene fordítja a helyzetet. Johnt és J. P.-t is elfogják, valamint Hollis megöli J. P.-t. John kihívja Hollis-t egy az egy elleni küzdelemre, és amikor John győzni látszik, Tanya lelövi és megöli Hollis életben maradt emberét, mielőtt azok közbeléphetnének. Johnt és J. P.-t is elfogják, majd miután John megöli Hollis-t, megérkezik Mitchell, és azt mondja neki, hogy hagyja el a tetthelyet, mert ő majd feltakarít.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szereplő Magyar hang
Cung Le John Nguyen Szabó Máté
Dolph Lundgren Hollis Jakab Csaba
Vinnie Jones Bennett Gubányi György
Briana Evigan Tanya Vágó Bernadett
Gianni Capaldi Vin Varga Gábor
Scott Sheeley Carsen Renácz Zoltán
James C. Burns Terry Mitchell rendőr Rosta Sándor
Robert LaSardo Magico ?
Jonathan Kowalsky J. P. ?
Jake Jacobson O'Hanrahan Holl Nándor

Filmkészítés[szerkesztés]

A forgatás 17 napig tartott. Cung Le elárulta, hogy több kisebb sérüléseket szenvedett a forgatás alatt, de úgy véli, hogy ez az eddigi legjobb színészi alakítása.

Bemutató[szerkesztés]

A Véres igazságot közvetlenül DVD-n adták ki 2014. március 14-én, Magyarországon a film nem jelent meg DVD-n, kizárólag televízióban sugározták szinkronizálva.

További információk[szerkesztés]