Várkonyi Andrea (műsorvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Várkonyi Andrea
Született 1974. november 11. (43 éves)
Szeged
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar magyar
Házastársa Bochkor Gábor
Foglalkozása műsorvezető, riporter
Díjak Story Ötcsillag-díj (2012)

Várkonyi Andrea PORT.hu-adatlapja

Dr Várkonyi Andrea (Szeged, 1974. november 11. –) magyar műsorvezető, riporter, az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagykövete. Élettársa Bochkor Gábor.

Élete[szerkesztés]

1993–ban érettségizett a Deák Ferenc Gimnáziumban, majd az egyetemi tanulmányai alatt a Szegedi Kábel Televíziónál vezetett műsorokat 2000-ig. 2000-ben diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 2000-2001 között belgyógyászként dolgozott a Szegedi I. számú Belklinikán. 2000-ben szerezte meg 2. diplomáját is egészségügyi közgazdász-menedzser szakon. 2002 és 2016 között a TV2 Tények című hírműsor műsorvezetője.

Magánélete[szerkesztés]

2006-ban ismerkedett meg Bochkor Gáborral, akitől 2007 áprilisában megszületett a kislányuk, Nóri.

Érthetően Az Egészségért Alapítvány[szerkesztés]

2009-től az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagyköveteként is tevékenykedett. A híradós azért találta testhezálló feladatnak a nagyköveti szerepet, mert így mind orvosi, mind híradósi minőségben dolgozhatott. Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nem csak egy kiemelt téma mellett kampányol, hanem az egészségügy teljes területét igyekszik lefedni. Az éppen aktuális problémák mellett, időről időre általánosabb ügyekkel is foglalkozik, így a szakdolgozók helyzetével, a betegjogokkal, az orvosok és laikusok közötti kommunikációval. Természetesen a közérdeklődés központjába került ügyek, így a szervdonáció, az orvosok elvándorlása és más „divatosabb” témák kapcsán is olyan szakmai hátteret kíván nyújtani, amely nem csak az orvosok, de a betegek számára is állandó információforrást jelent.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]