Várkonyi Andrea (műsorvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Várkonyi Andrea
Született 1974. november 11. (45 éves)
Szeged
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar magyar
Élettárs Bochkor Gábor
Foglalkozása műsorvezető, riporter
Kitüntetései Story Ötcsillag-díj (2012)

Várkonyi Andrea (Szeged, 1974. november 11. –) magyar műsorvezető, riporter, az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagykövete.

Élete[szerkesztés]

1993–ban érettségizett a Deák Ferenc Gimnáziumban, majd az egyetemi tanulmányai alatt a Szegedi Kábel Televíziónál vezetett műsorokat 2000-ig. 2000-ben diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 2000-2001 között belgyógyász rezidensként dolgozott a Szegedi I. számú Belklinikán. 2000-ben szerezte meg 2. diplomáját is egészségügyi közgazdász-menedzser szakon. Pszichológiából is diplomázott. 2002 és 2016 között a TV2 Tények című hírműsor műsorvezetője. 2018 végén felmondott a TV2-nél.[1]

Magánélete[szerkesztés]

2006-ban ismerkedett meg Bochkor Gáborral, akitől 2007 áprilisában megszületett a kislányuk, Nóra, és aki 2018-ig volt az élettársa. 2020-tól Zsidró Tamás sztárfodrász párja, kivel 2020 áprilisában szakítottak.

Érthetően Az Egészségért Alapítvány[szerkesztés]

2009-től az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagyköveteként is tevékenykedett. A híradós azért találta testhezálló feladatnak a nagyköveti szerepet, mert így mind orvosi, mind híradósi minőségben dolgozhatott. Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nem csak egy kiemelt téma mellett kampányol, hanem az egészségügy teljes területét igyekszik lefedni. Az éppen aktuális problémák mellett, időről időre általánosabb ügyekkel is foglalkozik, így a szakdolgozók helyzetével, a betegjogokkal, az orvosok és laikusok közötti kommunikációval. Természetesen a közérdeklődés központjába került ügyek, így a szervdonáció, az orvosok elvándorlása és más „divatosabb” témák kapcsán is olyan szakmai hátteret kíván nyújtani, amely nem csak az orvosok, de a betegek számára is állandó információforrást jelent.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]