Vándormadarak (dokumentumfilm)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vándormadarak
Le Peuple Migrateur
(Le Peuple migrateur)
2001-es francia–olasz–svájci–amerikai–német–spanyol film
Rendező Jacques Perrin,
Jacques Cluzaud,
Michel Debats
Producer Christophe Barratier,
Jacques Perrin
Műfaj
Forgatókönyvíró
Főszerepben Jacques Perrin,
Philippe Labro
Zene Bruno Coulais
Operatőr Bernard Lutic
Vágó Marie-Josèphe Yoyotte
Gyártás
Ország Franciaország

Olaszország
Svájc
Amerikai Egyesült Államok
Németország

Spanyolország
Nyelv
Forgatási helyszín
Játékidő 98 perc
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Sony Pictures Classics
Bemutató2001. december 12. (Franciaországban)
KorhatárKN I. kategória (NFT/1639/2014)
További információk

A Vándormadarak (eredeti címe Le Peuple Migrateur, Winged Migration az Egyesült Államokban és Kanadában, The Travelling Birds az Egyesült Királyságban, The Travelling Birds: An adventure in flight Ausztráliában) egy 2001-ben készült Oscar-díjas dokumentumfilm, melyet Jacques Cluzaud, Michel Debats és Jacques Perrin (aki az írók és narrátorok egyike is volt) rendezett. A madarak hosszú útján mutatja be vándorlásuk során.

A filmet négy éven keresztül készítették, hét kontinensen. A néző leggyakrabban úgy érezheti, mintha együtt repülne a madarakkal, akik minden időben és terepen utaznak, nagy távolságokat megtéve a túlélés érdekében.

A légifelvételek legnagyobb része „szelíd” madarakkal lett forgatva. A készítők számos madárfajt neveltek fel, például gólyákat és pelikánokat születésüktől fogva. A stáb tagjai bevésődtek az újszülött madaraknak. Számos fajnál még ezelőtt sohasem alkalmazták ezt. Ezen kívül ki lettek képezve arra is, hogy együtt repüljenek a stábbal. A filmet különböző légijárművekről, léggömbről, kamionról, motorkerékpárról, motorcsónakról, távirányított robotokkal, és a Francia Tengerészet hajójáról filmezték.

A film elején megjelenik az a figyelmeztetés, hogy a készítés során nem használtak különleges effekteket, habár ez nem teljes egészében igaz, ugyanis néhány helyen CGI-t használtak ahhoz, hogy a madarakat életnagyságúra nagyítsák.

Külső hivatkozások[szerkesztés]