Vándormadarak (dokumentumfilm)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vándormadarak
Le Peuple Migrateur
(Le Peuple migrateur)
2001-es francia–olasz–svájci–amerikai–német–spanyol film
Rendező Jacques Perrin,
Jacques Cluzaud,
Michel Debats
Producer Christophe Barratier,
Jacques Perrin
Műfaj
Forgatókönyvíró
Főszerepben Jacques Perrin,
Philippe Labro
Zene Bruno Coulais
Operatőr Bernard Lutic
Vágó Marie-Josèphe Yoyotte
Gyártás
Ország Franciaország

Olaszország
Svájc
Amerikai Egyesült Államok
Németország

Spanyolország
Nyelv
Forgatási helyszín
Játékidő 98 perc
Képarány szélesvásznú
Forgalmazás
Forgalmazó Sony Pictures Classics
Bemutató2001. december 12. (Franciaországban)
KorhatárKN I. kategória (NFT/1639/2014)
További információk

A Vándormadarak (eredeti címe Le Peuple Migrateur, Winged Migration az Egyesült Államokban és Kanadában, The Travelling Birds az Egyesült Királyságban, The Travelling Birds: An adventure in flight Ausztráliában) egy 2001-ben készült Oscar-díjas dokumentumfilm, melyet Jacques Cluzaud, Michel Debats és Jacques Perrin (aki az írók és narrátorok egyike is volt) rendezett. A madarak hosszú útján mutatja be vándorlásuk során.

A filmet négy éven keresztül készítették, hét kontinensen. A néző leggyakrabban úgy érezheti, mintha együtt repülne a madarakkal, akik minden időben és terepen utaznak, nagy távolságokat megtéve a túlélés érdekében.

A légifelvételek legnagyobb része „szelíd” madarakkal lett forgatva. A készítők számos madárfajt neveltek fel, például gólyákat és pelikánokat születésüktől fogva. A stáb tagjai bevésődtek az újszülött madaraknak. Számos fajnál még ezelőtt sohasem alkalmazták ezt. Ezen kívül ki lettek képezve arra is, hogy együtt repüljenek a stábbal. A filmet különböző légijárművekről, léggömbről, kamionról, motorkerékpárról, motorcsónakról, távirányított robotokkal, és a Francia Tengerészet hajójáról filmezték.

A film elején megjelenik az a figyelmeztetés, hogy a készítés során nem használtak különleges effekteket, habár ez nem teljes egészében igaz, ugyanis néhány helyen CGI-t használtak ahhoz, hogy a madarakat életnagyságúra nagyítsák.

Külső hivatkozások[szerkesztés]