Undertale

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Undertale
Fejlesztő
  • Toby Fox
  • 8-4
Kiadó
  • Fangamer
  • 8-4
TervezőToby Fox
ProgramozóToby Fox
MűvészTemmie Chang
ZeneszerzőToby Fox
MotorGameMaker Studios
PlatformokAndroid
Nintendo Switch
PlayStation 4
macOS
Xbox One
Kiadási dátum2015. szeptember 15.
MűfajRPG
Játékmódokegyjátékos mód
USK-besorolás PEGI: 7+
Adathordozó
Az Undertale weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Undertale témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Undertale egy 2D-s szerepjáték műfajú egyjátékos videojáték amelyet Toby Fox videojáték-fejlesztő programozott, emellett zenéjét is ő szerezte. A videojáték zenéiből és karaktereiből később világhírű internetes mémek készültek, ezeknek is köszönheti óriási hírnevét.

Játékmenet[szerkesztés]

A játék egy RPG (Role Playing Game, értsd: szerepjáték). A karaktereknek van mimikájuk, érzelmeik és főként humoruk, személyiségük, egyediségük, valamint jellegzetességeik. Ugyan a játék egyszerűnek tűnhet a pixeles grafika miatt, főleg a hátterek, de annál élvezetesebb a váratlan fordulatok miatt. A harc közben a karakter egy szívvé változik, és abban a formájában küzdhet meg az ellenséggel, emellett alternatív opciók is használhatók közben. Sétálás közben a játékos top-down nézetből láthatja karakterét, ezenkívül szereplőkkel is tud beszélgetni, itt is alternatív opciók közül válogatva.

Cselekmény[szerkesztés]

Sok évvel ezelőtt az emberek és a szörnyek barátságban éltek, de történt valami, amitől az emberek fellázadtak a szörnyek ellen. Az emberek a föld alá űzték a szörnyeket és egy varázslattal be is zárták őket. Egy nap egy ember megmássza a hegyet, amit eddig senki, s az ott tátongó mélységbe véletlenül belezuhan, ahogy megbotlik. Hirtelen egy virágoskert közepén találja magát. Ekkor találkozik Flowey-al, a virággal, innentől a játék alternatív lesz.

Zene[szerkesztés]

Az Undertale zenéjét a játék kitalálója és programozója, Toby Fox szerezte. Az album rengeteg zeneszáma nagyon népszerű internetes-mémként, ezáltal világszerte ismertek. A zenék közül a leghíresebb a Megalovania, amit a játékon belül Sans-el, a csontvázzal vívott csata közben hallhatunk háttérzeneként. A teljes Undertale album több mint 101 dalból áll, ami összesen 2 óra és 11 perc.

Források[szerkesztés]

UNDERTALE - magyar ismertető

UNDERTALE Soundtrack - Spotify

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Undertale című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.