Tom Hicks

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Tom Hicks
Született 1946. február 7. (72 éves)
Dallas
Állampolgársága amerikai
Foglalkozása üzletember
Iskolái
  • University of Texas at Austin
  • Dél-kaliforniai Egyetem
  • USC Marshall School of Business
Kitüntetései Stanley-kupa

Thomas O. Hicks, Sr. (Texas, Dallas, 1946–) amerikai üzletember. A Forbes magazin szerint Tom Hicksnek a vagyona 2009-ben 1 milliárd USD volt.

Társalapítója a Hicks, Muse, Tate & Furst befektetési vállalkozásnak; a Hicks Holdings LLC elnöke, mely a Hicks Sports Group vállalatot működteti (ez birtokolta a Texas Rangerst, a Dallas Starst, a Mesquite Championship Rodeot). Az ő tulajdonában volt az angol Liverpool FC ötven százaléka.

Életrajz[szerkesztés]

Egy texasi rádióállomás-tulajdonos fia. A Thomas Jefferson High Schoolban (Port Arthur, Texas) érettségizett. 1968-ban a Texasi Egyetemen, pénzügyi szakon kapta főiskolai diplomáját. MBA fokozatot 1970-ben a Dél-Kaliforniai Egyetemen szerzett. Hicks és Robert Haas 1984-ben alapították meg a Hicks & Haast, amely az 1980-as évek közepén a Dr Pepper és 7Up üdítőket forgalmazta. 1989-ben szétváltak útjaik.

Politika[szerkesztés]

2008-ban New York korábbi, republikánus polgármesterének, Rudolph W. Giulianinak az elnökválasztáson való indulását támogatta.

„Tom Hicks Általános Iskola”[szerkesztés]

Róla nevezték el a texasi Friscóban található „Tom Hicks Általános Iskolát” , miután telket adományozott az iskola számára.

Sport[szerkesztés]

Dallas Stars[szerkesztés]

Hicks 1995 decemberében megvette a National Hockey League (NHL) Dallas Stars csapatát 82 millió dollárért.

Texas Rangers[szerkesztés]

1998 júniusában a Major League Baseball Texas Rangers Baseball Klubjának elnöke és tulajdonosa lett.

Liverpool FC[szerkesztés]

2007. február 6-án Hicks és George Nield Gillett közösen megvették a Liverpool FC-t. Kijelentették, hogy új stadiont építenek, a Stanley Park Stadiont.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Tom Hicks című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.