Titokban Hongkongban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Titokban Hongkongban
(Banzaï)
1983-as francia film
RendezőClaude Zidi
ProducerClaude Berri
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróClaude Zidi
Didier Kaminka
Michel Fabre
FőszerepbenColuche
ZeneVladimir Cosma
OperatőrJean-Jacques Tarbes
VágóNicole Saunier
Gyártás
GyártóRenn Productions
France 3
OrszágFranciaország
Nyelvfrancia
Forgatási helyszín
Játékidő99 perc
Forgalmazás
ForgalmazóPathé Distribution
BemutatóFranciaország 1983. március 23.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Titokban Hongkongban (eredeti cím: Banzaï) 1983-ban bemutatott francia kaland-filmvígjáték, melyet Claude Zidi rendezett. A főszerepben Coluche látható.

A filmet Franciaországban 1983. március 23-án mutatták be, Magyarországon DVD-n jelent meg szinkronizálva.

Cselekmény[szerkesztés]

Michel Bernardin a francia „Planète Assistance” cégnél dolgozik, amely a francia utazók külföldre utazása közben felmerülő problémák segítésére szakosodott. Michel gond nélkül, fejből útba igazít bárkit a Szaharában történt balesetével kapcsolatban, hogy merre található a legközelebbi szerviz, akik a javítást el tudják végezni. Ismeri az összes trópusi betegség tüneteit és az azokra alkalmazható módszereket.

Michelnek hirtelen a terepen kell gondoskodnia a biztosítottak igényeiről, ami szokatlan számára. Michelnek tevékkel kell foglalkoznia Tunéziában és utcai bandákkal New Yorkban.

Eközben Isabelle Londonban vagy Oslóban tartózkodik. Sűrű telefonos hívásokkal tartják egymással a kapcsolatot. Mindketten úgy tesznek, mintha Párizsban lennének.

Isabelle, Michel menyasszonya, végül otthagyja légiutas-kísérői állását, hogy több időt tölthessenek együtt.

Michel a maga részéről külföldi missziókkal van megbízva, miközben mindent megtesz, hogy Párizsban maradjon, és az adminisztratív feladatokkal foglalkozzon, éppen a repülési fóbiája miatt. Hogy ne aggódjon Isabelle, úgy dönt, hogy nem mond neki semmit.

Sophia fedezi Isabelle hazugságait, míg az irodai haverok fedezik Michel hazugságait, mindezek a félreértések azt eredményezik, hogy a pár útjai - teljesen akaratlanul - Hongkongban keresztezik egymást.

Amikor mindketten egyszerre tesznek nem kívánt látogatást Hongkongban, bekövetkezik az elkerülhetetlen, és lelepleződik a csalás. Michel és Isabelle egy nagyvárosi bűnténybe keveredik.

Szereplők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Banzaï című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]