Titkok fogságában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Titkok fogságában
(The Secrets We Keep)
2020-as amerikai film

A film forgatása 2019. áprilisában
A film forgatása 2019. áprilisában
RendezőYuval Adler
ProducerLorenzo di Bonaventura
Stuart Ford
Erik Howsam
Adam Riback
Greg Shapiro
Műfaj
ForgatókönyvíróRyan Covington
Yuval Adler
FőszerepbenNoomi Rapace
Joel Kinnaman
Chris Messina
ZeneJohn Paesano
OperatőrRichard Mettler
VágóChris Dickens
Gyártás
GyártóDi Bonaventura Pictures
Echo Lake Entertainment
OrszágUSA
Nyelvangol
Játékidő97 perc
Forgalmazás
ForgalmazóBleecker Street
BemutatóUSA 2020. szeptember 16.
Magyarország (DVD-n)
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel250 348$[1][2]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Titkok fogságában (eredeti cím: The Secrets We Keep) 2020-ban bemutatott amerikai thriller Yuval Adler rendezésében. A forgatókönyvet Adler és Ryan Covington írta. A főszerepben Noomi Rapace, Joel Kinnaman és Chris Messina.

2020. szeptember 16-án adták ki korlátozott kiadásban, majd 2020. október 16-án a Bleecker Street Video on Demand szolgáltatáson keresztül mutatta be, Magyarországon november közepén jelent meg szinkronizálva.[3][4]

Cselekmény[szerkesztés]

A második világháború utáni Amerikában Maja, egy román nő, újjáépíti életét a külvárosban orvos férjével, Lewisszal, akit a háború után egy görög kórházban dolgozva ismert meg.

Lewis jelenleg egy békés amerikai kertvárosban él, és a helyi olajfinomítóban dolgozókat ellenőrzi. Maja az egyik férfit Karlként véli felismerni, aki szörnyű háborús bűnöket követett el ellene. Kalapáccsal támad rá, amikor az üzemből kijön, és az autója csomagtartójába dobja.

Amikor Maja elmondja Lewisnak, hogy Karl nemcsak őt, hanem a húgát is megerőszakolta és megölte a háború alatt, a férfi beleegyezik, hogy segít, és bebörtönzik a férfit a pincéjükbe. A férfi bizonygatja, hogy nem német vagy volt náci, és azt mondja nekik, hogy svájci, aki a háború alatt Zürichben dolgozott hivatalnokként. Maja nem hisz neki, és mindent megtesz, hogy kiszedje belőle az igazságot.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Maja Noomi Rapace Németh Borbála
Thomas Joel Kinnaman Welker Gábor
Lewis Chris Messina Rajkai Zoltán
Rachel Amy Seimetz Zsigmond Tamara
Patrick Jackson Dean Vincent Kovács András Bátor
Annabel Madison Paige Jones Hegedűs Johanna
Miriah Miluette Nalin
Mr. White Jeff Pope
Brouwer tizedes David Maldonado Németh Gábor
Albert Sonnderquist Ed Amatrudo
Claire Victoria Hill

Gyártás[szerkesztés]

2018 novemberében bejelentették, hogy Noomi Rapace és Joel Kinnaman csatlakozott a film szereplőihez, Yuval Adler lett a rendező, Ryan Covington a forgatókönyvíró. Lorenzo di Bonaventura, Erik Howsam, Greg Shapiro és Adam Riback lett a film producere, a Di Bonaventura Pictures, az AGC Studios és az Echo Lake Entertainment gyártócégek alatt.[5] 2019 áprilisában Amy Seimetz és Chris Messina csatlakozott a film stábjához, a projekt forgatása pedig ugyanebben a hónapban kezdődött.[6]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The Secrets We Keep. The Numbers . (Hozzáférés: 2020. október 6.)
  2. The Secrets We Keep. Box Office Mojo . (Hozzáférés: 2020. október 6.)
  3. Bucksbaum, Sydney: First look: Noomi Rapace confronts Joel Kinnaman in revenge thriller The Secrets We Keep. Entertainment Weekly , 2020. augusztus 13. (Hozzáférés: 2020. augusztus 13.)
  4. Hipes, Patrick: Noomi Rapace-Joel Kinnaman Thriller ‘The Secrets We Keep’ Acquired By Bleecker Street. Deadline Hollywood , 2020. május 13. (Hozzáférés: 2020. május 13.)
  5. McNary, Dave: Noomi Rapace, Joel Kinnaman to Star in Thriller ‘The Secrets We Keep’. [[Variety (magazin)|]] , 2018. november 1. (Hozzáférés: 2019. április 24.)
  6. ‘The Secrets We Keep’: Chris Messina & Amy Seimetz Join Noomi Rapace & Joel Kinnaman In AGC-Di Bonaventura Thriller. Deadline Hollywood , 2019. április 23. (Hozzáférés: 2019. április 23.)

További információk[szerkesztés]