The Time of Our Lives (EP)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Miley Cyrus
The Time of Our Lives
középlemez
Megjelent 2009. augusztus 31.
Formátum CD
Stílus pop rock , dance , szintipop , Pop
Hossz 30:14
Kiadó Hollywood Records
Miley Cyrus-kronológia
Breakout
(2008)
The Time of Our Lives
(2009)
Can't Be Tamed
(2010)
Kislemezek az albumról
 1. Party in the U.S.A.
  Megjelent: 2009. augusztus 11.
 2. When I Look At You
  Megjelent: 2010. március 1.

A The Time of Our Lives Miley Cyrus harmadik albuma. 2009. augusztus 31-én jelent meg az Egyesült Államokban. Az album igazából EP mert nem lemez hosszúságú. A Hollywood Records adta ki, exkluzívan a Wal-Mart keretein belül. Cyrus ezzel a lemezzel reklámozza Max Azria-val tervezett kollekcióját. Több gyártóval és íróval dolgozott együtt az albumon, mint Dr. Luke és John Shanks, akinek a The Climb című sláger köszönhető. Képviseli a rockot is a lemez, de egy átmenet. Az összes dal közül Cyrus csak egynek volt társszerzője a Before The Storm-nak, amit duettben énekel fel a Jonas Brothers-szel.

Az album pozitív kritikákat kapott. A The Time of Our Lives kereskedelmi sikere jelentős ugyanis két hétig állt a 2. helyen a Billboard 200-on.

Az első kislemeze az albumról a "Party in the U.S.A." (Buli Amerikában), ez lett Miley és a Hollywood Records legsikeresebb kislemeze.A dal első lett a Billboard rádió lejátszási listáján dalokon és az India listán, ezenkívül bekerült az első tízbe Európában, Kanadában és Ausztráliában. A második kislemez a "When I Look At You" (Amikor rád nézek) lett, Billboard Hot-on 16. lett. A dal a The Last Song című film betétdala és a The Last Song Soundtrack nevű CD-n is megtalálható. Több, mint 1.300.000 példányban kelt el az Egyesült Államokban és világszerte 3.100.000-ben a mai napig.

Vétel[szerkesztés]

Kritikai fogadtatás[szerkesztés]

A kiterjesztett album általában pozitív értékelést kapott. Bill Lamb az Abaout.Com-ról dicsérte a dalokat a "Kicking And Screaming"-t, "Party in the U.S.A."-t és a "The Time of Our Lives"-ot, energikusnak és optimistának nevezte a dalszövegeket. Megjegyezte Bill:,,Az igazi kulcsa Miley Cyrus lefékező tehetsége és megkülönböztető képességű hangja." Heather Perec dicsérte ,,Egy újabb magabiztos lépés ebbe az irányba." Perec dicsérte a "Talk Is Cheap"-et, a "Kicking And Screaming"-et és az "Obsessed"-t, megjegyezte, hogy ezek érett dalok már, plusz ábrázolja az ő ,,a belső rockját és a ballada éneklő dívát." Mikael Wood az Entertainment Weekly-től azt mondta az "Obsessed" zenei stílusa olyan, mint a Nyomorultak című musical-nek, és hozzátette vár Cyrusra a metál zene.

Helyezések[szerkesztés]

Hogy megjelent az EP a Billboard 200-on csak feltérképezték. 2009. Szeptemberében 12. volt 62.000 példánnyal. Ennek köszönthetően Cyrus nyolc top tízes album lett, ha beleszámítjuk a Hannah Montana eladásokat is. Szeptember 19-én 153.000 példány kelt el ezzel 2. lett. Szeptember 26-án 120.000 eladás. A hétvégén 2009. október 3-án az album kezdett visszacsúszni így 5. lett 75.000 példánnyal.

Kislemezek[szerkesztés]

1."Party in the U.S.A."

Ez az első kislemeze.Világszerte 2009. augusztus 11-én digitálisan került forgalmazásba. A dalban van Pop, Country és R&B, a dalszöveg fülbemászó és az üteme változó. Az elért kereskedelmi sikerek elérése révén bekerült az első tízbe Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Államokban. A szám elérte a Billboard Hot 100-on a 2.helyet, Hot Digital Songs öt nem egymást követő héten első lett. A dal 2009-ben holtversenyben a legmagasabban debütáló, és ez lett a Hollywood Records leggyorsabban fogyó kislemeze.

2."When I Look At You"

A második kislemeze az albumnak. A The Last Song című film betétdala. A klipet Adam Shankman rendezte. A Billboard Hot 100-on a dal 16. lett.

Az album dalai[szerkesztés]

 1. Kicking And Screaming (John Shanks, Kara DioGuardi, Ashlee Simpson) - 2:59
 2. Party in the U.S.A. (Lukasz Gottwald, Claude Kelly, Jessica Cornish) - 3:22
 3. When I Look At You (John Shanks, Hillary Lindsey) - 4:10
 4. The Time of Our Lives (Lukasz Gottwald, Claude Kelly, Kesha Sebert, Pebe Sebert) - 3:33
 5. Talk Is Cheap (John Shanks, Amy Lindop) - 3:41
 6. Obsessed (Roger Lavoie)- 4:04
 7. Before the Storm (duett Jonas Brothers) (Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas, Miley Cyrus, Shakur Green) - 4:35
 8. The Climb (Jessi Alexander, Jon Mabe) - 3:55

Helyezések és csúcsok[szerkesztés]

Ranglista (2009) Helyezés
Ausztrália albumlista 11
Ausztriai albumlista 5
Belgium albumlista (flamand) 93
Belgium albumlista (vallon) 59
Kanada albumlista 9
Francia albumlista 36
Német albumlista 9
Magyar albumlista 22
Ír albumlista 9
Japán Orinocó albumlista 10
Olaszország albumlista 32
Mexikó albumlista 24
Új-Zéland albumlista 9
Norvégia albumlista 33
Spanyol albumlista 6
Lengyel albumlista 32
Dél-afrikai albumlista 13
Svájci albumlista 33
UK Albums Chart 17
Billboard 200 2

Minősítések[szerkesztés]

Ország Hitelesítés
Németország Arany
Spanyolország Platina
USA Platina
Ausztrália Arany
Új-Zéland Arany
Lengyelország Arany
Magyarország Arany

Forrás[szerkesztés]

 • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Time of Our Lives (EP) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.