The Forest

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Forest
Fejlesztő Endnight Games
Kiadó Endnight Games
Zeneszerző Gabe Castro
Motor Unity
Platformok Microsoft Windows
Kiadási dátum 2018. április 30.
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.12
Magyar nyelvű kiadás nincs
Magyarítás van
Műfaj túlélő horror
Játékmódok
Korhatár 18+
USK-besorolás USK 18
Adathordozó digitális terjesztés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
https://gepigeny.hu/jatek/the-forest
A The Forest weboldala
SablonWikidataSegítség

A The Forest egy belső nézetes túlélőhorror videójáték az Endnight Games fejlesztésében Windows platformra. A játék pre-alpha verziója a Steam Early Accessen keresztül jelent meg 2014. május 30-án.[1]

4 év után, 2018 április 30-án a játék kikerült az Early Access fázisból, és elérhetővé vált az 1.0 verzió 20 dolláros áron a Steam-en keresztül.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékosnak egy erdős szigeten kell életben maradnia, miután egyedül túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget. A túléléshez menedékeket, fegyvereket és egyéb túlélési eszközöket készíthet. A sziget változatos élővilága mellett éjszakai, mutáns kannibál törzsek is élnek a terepen, a sziget alatti mély barlangokban. Nem mindig ellenségesek a játékossal, de a szokásos viselkedésük agresszív.[2] Ugyanakkor a fejlesztők várják a játékosok kérdését, hogy vajon a sziget kannibál törzsei a játékos ellenségei vagy fordítva?[2] Például az első találkozáskor a kannibálok hezitálnak: megtámadják-e a játékost? A távolból figyelik, megpróbálnak kommunikálni vele és járőröket küldenek a játékos bázisa köré. Harci helyzetekben megpróbálják egymást megvédeni a sérülésektől, sebesült társaikat biztonságos helyre viszik.[3] Küldetésünk elsődlegesen megtalálni gyermekünket, Timmy -t, végső célunk az összes eltűnt utas föllelése és a folyamatosan elénk táruló titkok megoldása. A túlélő-könyvünkbe írt feljegyzéseinknél mindig láthatjuk, mely küldetésekkel végeztünk és melyek vannak hátra.

A játék tartalmaz egy nappal-éjszaka ciklust, a játékos menedéket építhet, állatokra vadászhat és készletet gyűjthet a nap folyamán, éjszaka pedig megvédheti magát a mutánsoktól.[4]

Horror elemek vagy békés túlélés?[szerkesztés]

A The Forest játékban nehézségi fokozatot állítva van lehetőségünk akár csak szimplán építkezős vonalon mozogni, de ha szeretnénk, akár éjszakánként rettegve védhetjük a táborunkat a kannibáloktól vagy minden kis neszre összerezzenve deríthetjük fel a barlangok rejtélyeit. Mindkét tábor megtalálhatja a magának való módot.

Fejlesztés[szerkesztés]

A The Forest nevű játék elkészítését olyan kultuszfilmek inspirálták mint a The Descent, vagy a Cannibal Holocaust és olyan videójátékok mint a Minecraft és a Don't Starve,[4][5] A játékot a Steam Greenlighton 2013-ban fogadták el.[6] A fejlesztők, az Endnight Games mondta, hogy a Disney egy inspiráció volt a játék számára, kommentálják, hogy nem akarják azt, hogy az egész játék "sötét és nyomasztó" legyen.[4] A játék fejlesztésekor arra törekedtek, hogy kompatibilis legyen az Oculus Rift virtuális valóság szemüveggel.[7] A 2014. november 7-i 0.08d patch-csel a fejlesztő csapat már be került a játékba kooperációs más néven a kooperatív(CO-OP) játékmód, ahol már játszhatunk együtt a barátainkkal, de a fejlesztők szeretnék, ha távol maradna a tömeges multiplayer játékoktól, mint DayZ vagy a Rust.[3][4]

A fejlesztő csapat filmes vizuális effektes háttérrel rendelkezik, olyan filmeken dolgoztak, mint A csodálatos Pókember 2. és a Tron: Örökség. A játék Unity 4-gyel készült.[8]

Fordítás[szerkesztés]

A The Forest játék hivatalosan (még) nem tartalmazza a magyar nyelvet, de rajongói fordítása már van, amit itt le is tudtok tölteni (link).[9]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Maiberg, Emanuel: The Forest early access coming May 22, new trailer scarier than ever. PC Gamer, 2014. március 19. (Hozzáférés: 2014. március 26.)
  2. a b Savage, Phil: The Forest interview: survival, horror and the VR wilderness. PC Gamer, 2013. május 28. (Hozzáférés: 2014. január 28.)
  3. a b Matulef, Jeffrey: Ambitious open-world horror game The Forest detailed. Eurogamer, 2014. január 13. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  4. a b c d Robertson, John: The Forest: survival, horror and the guilt of killing – interview. VG247, 2014. január 29. (Hozzáférés: 2014. március 2.)
  5. Matulef, Jeffrey: First-person open-world survival horror game The Forest looks brilliant. Eurogamer, 2013. május 8. (Hozzáférés: 2014. január 27.)
  6. Savage, Phil: 'The Forest trailer shows continued survival, panicked combat and questionable effigies. PC Gamer, 2013. november 11. (Hozzáférés: 2014. január 28.)
  7. Hinkle, David: Explore virtual reality horror game The Forest in new screens. Joystiq, 2014. január 24. [2015. február 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. január 28.)
  8. Nunneley, Stephany: The Forest looks creepier with every set of screenshots released. VG247, 2014. március 25. (Hozzáférés: 2014. március 26.)
  9. TheForest Magyarország https://theforest.huhq.hu/the-forest-magyarositas/

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a The Forest (video game) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]