Terrorizer (magazin)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Terrorizer
Adatok
Típuszenei magazin

Ország Egyesült Királyság
Alapítva1993
TulajdonosDark Arts Ltd.
Példányszám11.000
Nyelvangol
SzékhelyLondon

ISSN1350-6978
A Terrorizer weboldala

A Terrorizer Magazine egy négyhetente megjelenő zenei magazin volt. 1993-ban alapították. Az extrém metal volt a fő témája. Nevét az 1989-ben alakult Terrorizer death metal együttesről kapta. Szerkesztője Miranda Yardley.

Az első kiadás címlapján a Sepultura szerepelt, a második kiadás borítóján a Carcass. Azóta is hasonló együtteseket tesznek a borítókra az újság témája miatt. Amikor a Metallicát tették a címlapra, ez sok embernek nem tetszett, mondván, hogy az a zenekar nem death, illetve extrém metált játszik. Ennek ellenére a magazin hasábjain mégis megjelent többször is a Metallica, az egyik kiadás címlapján például Kirk Hammett szerepelt, és nagy interjút készített vele a Terrorizer.

Több különkiadás is készült a Terrorizerből, amely tematikus jellegűek (pl. Earache Records, doom metal, thrash metal, black metal) stb.

2007-ben elindult a Terrorizer hivatalos weboldala.

Magyarországon nem árusítják ezt a kiadványt.

2018-ban nem jelentek meg új számok a magazinból, melynek hatására többen azt hiszik, hogy "meghalt" az újság, annak ellenére, hogy az előfizetési díjat továbbra is számoltatják az olvasókkal.[1] [2] A Track Record oldal pedig "halottnak" kiáltotta ki a magazint, annak hatására, hogy nem jelentek meg új számok, illetve hogy a Terrorizer hivatalos weboldala és Twitter oldala nem frissült.[3] 2019 januárjában a magazint kibocsátó vállalat, a Dark Arts Ltd. felbomlott.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]


  • Zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap