Tanki Online

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tanki Online
Fejlesztő АlternativaPlatform
Motor Alternativa3D
Platformok PC, Windows, Mac, Linux
Kiadási dátum 2009
Műfaj Árkád, tank szimulátor, MMOG
Játékmódok Többjátékos
Adathordozó
A Tanki Online weboldala

Tanki Online egy ingyenes masszív multiplayer online játék, Adobe Flash-en alapul, mely 2008 közepén jött létre az AlternativaPlatform jóvoltából. Ez egy böngésző alapú játék, műfaja: 3D-s akció játék. Székhelye Perm, Oroszország. 2014 februárjában a játék elérte a 41 000 000 regisztrált játékost.

Játékmenet[szerkesztés]

Négy játékmód elérhető a játékban: Deathmatch, Team deathmatch, Capture the flag, és Control points. A játékosok a csatában a kitűzött cél elérése után a teljesítménytől függően jutalmat kapnak. A cél lehet: bizonyos időn belül minél több tank kilövése, vagy az ellenfél zászlójának megszerzése és leszállítása a kijelölt helyre, a pálya beállításából függően 1-től 100-ig, vagy a Control Points modban 1 és 999 között elérni a csapattal a beállított számot.. A játékban különböző pályák közül választhatunk, mely lehet téli és nyári módú míg néhány pályán éjszakai mód is létezik. 2015 karácsonyától újévig egy új módot hoztak be, ez az Assault mód. Ezt csak egy bizonyos pályán lehet játszani, az egyik csapatnak a feladata, hogy egy zászlót el kell juttatnia egy kijelölt helyre. A másik csapatnak ezt kell megakadályozni.

Garázs és valuta[szerkesztés]

A játék valutája a kristály. Kristályt kaphatunk belépéskor, küldetések végrehajtásáért, csata után jutalomként, de kristályt igazi pénzért is vásárolhatunk. A garázsban vásárolhatunk különböző fegyvereket, tank aljzatokat és festékeket, ezeket különböző rangok átlépésekor bővíthetünk és fejleszthetünk.

Igazi pénzért lehetőségünk van prémium fiókot vásárolni amellyel több tapasztalatot és kristályt szerezhetünk.

Közösség[szerkesztés]

Számos módon kommunikálhatunk a játékosokkal, belépéskor a bal oldalon lévő chat-en, a garázsban privát üzenet formájában, vagy csata közben a "t" vagy Enter gomb megnyomása után. A játéknak van egy hivatalos fóruma is, több nyelven.

Források[szerkesztés]