Vita:MediaWiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bináris 10 évvel ezelőtt a(z) Kihez tudok fordulni segítségért? témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2009. szeptember 3.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Kihez tudok fordulni segítségért?[szerkesztés]

A MediaWiki használata során felmerült olyan problémám, hogy miképpen tudok olyan sablonokat használni, mint a Wikipedia Portál, ami a főoldalon megjelenik. Olyan kérdés is felmerült, hogyha nincsen ilyen sablon, akkor hogyan tudnám átvenni a Wikipedia-tól, esetleg hogyan tudok újat gyártani minél egyszerűbben.

Az ilyen kérdésekre nem találtam magyar nyelvű segítséget még a MediaWiki oldalán sem. Angolul meg igen nehezen értem meg, főleg ha csak bonyolult leírást találok róla.

A MediaWiki használatkor igyekeztem segítségül venni a Wikipedia oktató anyagait. Van olyan, amit átvettem és működött. Például a belső hivatkozások használata. Azonban ha megpróbáltam a Portal doboz kódját átmásolni, akkor a sablon nem úgy működött, ahogy kell. Még a sablon kialakítása is gondot okoz nálam.

A Wikipedia oldalon láttam, hogy lehet a Wikipedia szerkesztéséhez mentorok segítségét kérni. Olyanról, aki a MediaWiki használatában tud segíteni, még nem láttam. Atomjani vita

Szia! Rossz helyre írtál, ez a vitalap nem a MediaWiki szoftver használatáról szól, hanem a MediaWiki szócikk szerkesztéséről. A szoftverrel kapcsolatos kérdéseidet a Wikipédia:Kocsmafal (műszaki) oldalon teheted fel. Bináris ideWikidata Kelt: Wikipédia,  2013. december 15., 12:55 (CET)Válasz