Take Me on the Floor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Veronicas
Take Me on the Floor
Kislemez a Hook Me Up albumról
Megjelent 2008. július 26.
(lásd még: Megjelenések)
Formátum CD kislemez, digitális letöltés
Felvételek 2007
Stílus Electropop, dance, electro rock
Hossz 3:30 (album változat)
2:48 (ausztrál videó)
Kiadó Sire
Szerző Toby Gad, The Veronicas
Producer Toby Gad
The Veronicas-kronológia
This Love
(2008)
Take Me on the Floor
(2008)
Popular
(2008)

A Take Me on the Floor egy dal a The Veronicas második, Hook Me Up című albumáról. 2009. március 24-én kezdték el játszani az amerikai rádiók.[1] A Dancing with the Stars ausztrál promojában is használták a számot.[2] A dalból Pitbull is készített remixet.

Írás és inspiráció[szerkesztés]

A dalt Toby Gad, Jessica Origliasso és Lisa Origliasso szerezte. Néhány sor vitát okozott szexualitás ábrázolása miatt. A videoklip is megosztó lett, hiszen a lányok azonos nemű társaikkal csókolóznak.[3] Lisa szerint „Igen, van szexuális suttogás a dalhoz, de mikor a számot szereztük, szórakozásra gondoltunk: klubba menni és a táncparketten lenni. Úgy értelmezheted, ahogy szeretnéd.”[4]

Kereskedelmi fogadtatás[szerkesztés]

A Take Me on the Floor hetedik lett az ausztrál ARIA listáján.[5] Kilencedik hetében arany minősítést kapott a szám, 35 000 digitálisan letöltött példány után.[6] Hook Me Up című lemezükről ez a negyedik kislemez, mely top 10-es helyezést ért el Ausztráliában. Az Egyesült Államokban a Billboard Pop 100 listán 97. helyezést ért el,[7] az iTunes Top pop 100 listán 22. lett. A Billboard Hot 100 kislemezlistán 81. lett.[8]

Videoklip[szerkesztés]

Ausztrál változat[szerkesztés]

A dalhoz tartozó videoklip 2008. augusztus 13-án debütált a Hot 30 Countdown weboldalon. A videóban a két lány látható, ahogy egy fényekkel körülvett klubba sétálnak, ahol mindenki táncol. A refrént kék háttér előtt adáj elő. Később az ikrek két férfival táncolnak. A kisfilm végén ismét a kék háttér előtt állnak a testvérek. A videó kisebb vitát okozott, hiszen lányok is csókolóznak egymással a klipben.

Nemzetközi változat[szerkesztés]

A nemzetközi változatot 2009. február 24-én forgatták Melbourneben forgatták, a Revenge Is Sweeter tour egy állomásán.[9] 2009. május 1-jén jelent meg a kisfilm.

Számlista[szerkesztés]

iTunes kislemez
  1. Take Me on the Floor (Toby Gad, Jessica Origliasso, Lisa Origliasso) – 3:30

Megjelenések[szerkesztés]

Ország Dátum Kiadó Formátum
 Ausztrália 2008. július 26. Sire Records Digitális letöltés
 Egyesült Államok 2009. március 24.[1] Warner Bros. Records Rádió

Források[szerkesztés]