Túlvilági bosszúálló

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Túlvilági bosszúálló
(Gallowwalkers)
2012-es amerikai film
Rendező Andrew Goth
Producer Alex Avant, Michael Gebauer, Joanne Reay
Műfaj
Forgatókönyvíró Andrew Goth, Joanne Reay
Főszerepben Wesley Snipes
Kevin Howarth
Riley Smith
Zene Stephen Warbeck
Operatőr Henner Hofmann
Vágó Rudolf Buitendach
Gyártás
Gyártó Sheer Films
Ország USA
Nyelv angol
Játékidő 90 perc
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Bemutató 2012
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk

A Túlvilági bosszúálló (Gallowwalkers) egy amerikai horror-western film, melyet Andrew Goth rendezett, és a főszereplők Wesley Snipes, Kevin Howarth, Riley Smith és Tanit Phoenix.

A film forgatása 2006-ban vette kezdetét, de sok változáson ment keresztül, miután Snipes adózási problémák miatt börtönbe került, de végül a film befejeződött 2010-ben. Hivatalosan 2012-ig nem adták ki a filmet, majd az Amerikai Egyesült Államokban megjelent DVD-n és BluRay-en 2013 nyarán.

Történet[szerkesztés]

Miután egy csapat száműzött megöli Aman szeretőjét, utánuk megy és a pokolra küldi őket. Aman, amikor öngyilkos lesz, egy apáca (az anyja), istennel köt megállapodást, de felbontja, hogy megmentse Aman életét, amely átkot bocsát rá a lelkéért cserébe. Ezzel az átokkal járó áldozatot hozzásegítette ahhoz, hogy visszanyerje életét, és halhatatlanként ez örökre nyomon kíséri megtorlásként. Az örökös szenvedésre kárhoztatás továbbra is bosszúra ösztönzi. Aman hívéül szegődik egy fiatal fegyveres ember, Fabulos (Smith), aki mellett legyőzze a halhatatlan áldozatokat.

Szereplők[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]