Tóth György Tibor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tóth György Tibor
Rózsavölgyi Gyöngyi felvétele
Rózsavölgyi Gyöngyi felvétele
SzületettTóth György Tibor
20. század
nem ismert
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásamanöken, férfimodell,
A Wikimédia Commons tartalmaz Tóth György Tibor témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Czebe László és Tóth György Tibor

Tóth György Tibor, ismert nevén Tóth Gyuri, manöken, férfimodell.

Élete[szerkesztés]

Az 1970-es évek férfimodellje, férfimanökenje (egyike az első magyar férfimodelleknek). 1967-ben érettségi után felszolgáló vizsgát tett. 1975-ben Bolyos Ibolya fotómodell révén ismerkedett meg a Divatáru Nagykereskedelmi Vállalat (DNV) propagandistájával, aki felfigyelt rá, és rábeszélte a modellkedésre. Ettől kezdve fotózásokra és nagybemutatóra is kezdték hívni, később a Magyar Divat Intézet is (MDI).

Fotói sorra jelentek meg, többek közt az Ez a Divat, Ádám, Nők Lapja, Ország-világ, Magyarország újságokban, de a férfi Fabulont – Kőbányai Gyógyszerárugyár Fabulon termékcsalád – is reklámozta.

Egyik híres plakátja, a Tóth József fotóművész által készült, életbiztosítás fotója volt. Az Expressz Ifjúsági és Diák Utazási Iroda plakátján is láthattuk, Bálint Ágnes manökennel együtt. Reklámfilmekben is dolgozott. Folyamatosan kapta a felkéréseket divatbemutatókra, Mahír és ORI rendezvényekre is. Ismert férfimanöken lett.

Elsők között végezte el a Állami Artistaképző Intézetben induló tanfolyamot, ahol fotómodell és manöken oklevelet szerzett.

Fotósai voltak[szerkesztés]

Többek közt Módos Gábor, Fábry Péter, Tóth József, Rózsavölgyi Gyöngyi fotóművészek.

Források[szerkesztés]