Szivárványvarázs – Visszatérés az Esővarázs-szigetre

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szivárványvarázs – Visszatérés az Esővarázs-szigetre
(Rainbow Magic: Return to Rainspell Island)
2010-es brit anime film
RendezőKavamata Hirosi
Műfajfantasy
ForgatókönyvíróDale Schott
Hang
  • Lucy Delaiche
  • Emily Dormer
  • David Holt
  • Ellen Howard
  • Grace Vance
ZeneAlexander Puttnam
VágóJim Andrews
Gyártás
GyártóHIT Entertainment
Ország
Nyelv
Játékidő60 perc
Képarány1,37:1
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
KorhatárHat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Szivárványvarázs – Visszatérés az Esővarázs-szigetre (eredeti cím: Rainbow Magic: Return to Rainspell Island) 2010-ben bemutatott amerikaibritjapán 2D-s számítógépes animációs film, amelynek a rendezője Kavamata Hirosi. A forgatókönyvet Dale Schott írta, a zenéjét Alexander Puttnam szerezte. A mozifilm a HIT Entertainment gyártásában készült. Műfaját tekintve fantasy film.

Az Egyesült Királyságban 2010. május 7-én, az Egyesült Államokban 2011-ben, Japánban 2010-ben mutatták be a mozikban, Magyarországon 2010. július 11-én a Minimaxon vetítették le a televízióban.

Ismertető[szerkesztés]

A főszereplő Kirsty és Rachael, akik jó barátnők, és összetalálkoznak egy tündérrel, az egyik szigeten. Ez a sziget, az elvarázsolt sziget. A tündértől egy mágikus amulettet kapnak. Ez egy varázslatos amulett, amely olyan képességet ad, amivel tündérekké tudnak változni, és tudnak tőle repülni is. Ennek a varázslatos képességnek hasznát is veszik, mivel Fagyos Jankó kitervelt egy nagy gonoszságot. Azt tervezi, hogy a világ felett a hatalmat átvegye, és ezt a két jó barátnő próbálja megakadályozni, amit végül sikerül is megtenniük.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Rachel Walker Grace Vance Molnár Ilona A szőke hajú, kék szemű lány, aki Kristy-nek, és a tündéreknek a legjobb barátnője.
Kirsty Tate Lucy Delaiche Csuha Bori A fekete hajú, kék szemű lány, aki Rachel-nek, és a tündéreknek a legjobb barátnője.
Fagyos Jankó (Jack Frost) David Holt Vári Attila A főgonosz, aki a tündérek legnagyobb ellensége.

További információk[szerkesztés]