Szerkesztővita:Kvcs.orsolya

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Samat 1 évvel ezelőtt a(z) Meghívó a májusi személyes találkozóra témában

ABB[szerkesztés]

Szia! Ha bővíteni akarod a cikket akkor sokkal semlegesebben fogalmazz. Ahogy most írtad nagyon reklámízű. Visszavontam. – Pegy22 vitalap 2022. május 4., 13:09 (CEST)Válasz

Szia! Köszönöm a visszajelzést, én a cég munkatársa vagyok és a weboldal alapján bővítettem, ahogy a linkek is jelölik. Nem reklám volt a cél, csupán egy tágabb bemutatása a cégnek? Nem lehetne esetleg visszaállítani?
Előre is köszönöm! 136.228.220.137 (vita) 2022. május 4., 13:48 (CEST)Válasz

Úgy ahogy volt nem állíthatom vissza mert túlságosan PR. A saját weboldalon ez normális, sőt elvárható, de a Wikipédián nem. Pl: Az "ABB kimagasló minőségű termékeket és megoldásokat gyárt..." Szerintem, ez dicséret, még ha igaz is. – Pegy22 vitalap 2022. május 4., 14:23 (CEST)Válasz

Rendben, legközelebb próbálok erre figyelni, esetleg legközelebb ha letörölnéd, előtte tudsz kérlek írni, hogy melyik része nem elfogadható? Csak hogy ne kelljen újracsinálnom az egészet, nagyon megköszönném! 136.228.220.137 (vita) 2022. május 4., 14:45 (CEST)Válasz

Hogy ne kelljen keressed, az alábbiakat vontam vissza. Üdv. – Pegy22 vitalap 2022. május 4., 15:55 (CEST)Válasz

==Az ABB ma==
Az ABB egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 110 000 tehetséges munkatársa garantálja.

Termékskálája a villanykapcsolóktól a robotokig, az óriás méretű transzformátoroktól az olyan szabályzó rendszerekig terjed, amelyek átfogóan kezelnek energiahálózatokat és hozzájárulnak a gyárak hatékony működtetéséhez. Megoldásokkal rendelkeznek az energiahatékonyság növelésére, a villamosenergia biztonságos szállítására és elosztására, valamint az ipari és közüzemi egységek termelékenységének növelésére. A megújuló energia teljes értékláncában jelen vannak, a villamosenergia-termelés, szállítás és elosztástól kezdve az elektromos autózás támogatásáig. Megoldásaik egyesítik a különféle energetikai és automatizálási technológiákat, ezáltal partnereik termelékenysége még hatékonyabbá válik, ugyanakkor csökken a környezetre gyakorolt káros hatás. Az ABB számára kiemelt fontosságú az ipari digitalizáció területe. ABB AbilityTM platformuk egységes, iparágfüggetlen, az eszközöktől a felhőig terjedő digitális megoldásaik kínálata, amely lehetővé teszi vevőik számára, hogy több ismeretre tegyenek szert, és feladataikat jobban, hatékonyabban végezhessék el. Az ABB AbilityTM több mint 220 különböző digitális megoldást tartalmaz, összekapcsolva vevőiket az Ipari Dolgok Internetével, és a széleskörű iparági szaktudás, valamint a digitális kapcsolódás megteremtése révén gyakorlati értéket teremt vevőik számára.

Az ABB elkötelezett a szociális, környezetvédelmi, emberjogi, etikai és közjogi szabályok betartása mellett.

<ref>{{Cite web |url=https://new.abb.com/hu/rolunk/roviden-az-abbrol |title=ABB.hu |accessdate=05.03.2022}}</ref>

== Tevékenységük ==
Az ABB működése világszerte négy üzletág köré szerveződik, amelyek specifikus – egyes iparágakra és termékcsoportokra fókuszáló – üzletágakból állnak össze. Az üzleti területek rövid leírása az alábbiakban olvasható.

=== Energetika ===
Az ABB energetikai üzletága a termékek, digitális megoldások és szolgáltatások széles körű választékát kínálja az alállomásoktól a csatlakozókig, lehetővé téve a biztonságos, intelligens és fenntartható villamosítást. A kínálat tartalmazza a kis- és középfeszültségű digitális és csatlakoztatott újdonságokat, beleértve az elektromosautó-infrastruktúrát, a napelemes invertereket, a moduláris alállomásokat, az elosztóautomatizálást, a teljesítményvédelmet, a kábeltartozékokat, a kapcsolóberendezéseket, a burkolatokat, a kábeleket, az érzékelőket és a vezérlőket.

=== Robotika és Gyártásautomatizálás ===
Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág hozzáadott értékű megoldásokat kínál a robotika, a gép- és a gyárautomatizálás területén. Integrált automatizálási megoldásaik, az alkalmazás terén az iparágak széles körében szerzett szaktudásunk és globális jelenlétük kézzelfogható értéket nyújtanak ügyfeleik számára. Újításra irányuló törekvéseik közé tartozik a mesterséges intelligenciát érintő átfogó munkák, a digitális partneri kapcsolataik ökoszisztémája, valamint 150 millió dolláros beruházásuk egy új, világszínvonalú robotikai gyárba Shanghaiban, amelynek segítségével kiterjesztik gyártási és kutatási lehetőségeiket.

=== Folyamatautomatizálás ===
Az ABB Folyamatautomatizálás üzletága a megoldások széles skáláját nyújtja a feldolgozó és hibrid iparágak számára, beleértve az iparág-specifikus integrált automatizálást, a villamosítást és a digitális megoldásokat, a vezérlőtechnológiákat, a szoftver- és fejlett szolgáltatásokat, valamint a mérést és elemzést, továbbá a tengerészeti és a turbófeltöltési kínálatot. A Folyamatautomatizálás a 2. helyen áll a világpiacon. Szoros együttműködésben az ügyfelekkel, az ABB Folyamatautomatizálás üzletága írja a biztonságos és intelligens üzemeltetés jövőjét.

=== Hajtások ===
Az ABB Hajtások üzletága a hajtóművek és motorok legnagyobb beszállítója világszerte. Ügyfeleiket elektromos motorok, generátorok, hajtások és szolgáltatások, valamint mechanikai erőátviteli termékek és integrált digitális erőátvitelirendszer-megoldások teljes skálájával látják el. Automatizálási alkalmazások széles körét szolgálják ki a szállítás, az infrastruktúra, továbbá a gyártási és a feldolgozó iparágak területén.https://new.abb.com/hu/rolunk/uzletagak

== ABB Magyarországon ==
Az ABB erőssége a globális kutatás és a helyi adottságok jó kihasználása. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energiaszektorban. Az elmúlt 30 évben Magyarországon sikerült egy tudásalapú vállalatot létrehozni, megbízható helyi bázist kiépíteni és a partnerekkel szoros kapcsolatot kialakítani. A felvásárolt GE Industrials magyarországi disztribúciós központjával, és a már korábban az ABB tulajdonába került Thomas&Betts kecskeméti üzemének dolgozóival együtt az ABB összesen 600 főt alkalmaz itthon. Azon felül, hogy az ABB számos hazai mérnököt és műszaki szakembert alkalmaz, a cég mögött az ABB Csoport teljes műszaki tudásbázisa áll. Céljuk, hogy partnereikkel közösen írják együtt a jövőt.

== Technológia ==

====== A technológia kulcsszerepet játszik az ABB-nél ======
Az ABB Csoport évente több, mint 1,5 milliárd USD-t költ kutatás-fejlesztésre. Világszerte hét kutatóközpontban 8500 tudós és 70 egyetem működik együtt azért, hogy egyedülálló technológiákkal tegyük ügyfeleinket versenyképesebbé, miközben minimálisra csökken a környezeti hatás. 

=== Elektromos járművek töltése ===
Az ABB leteszi az intelligens, megbízható, károsanyag-kibocsátástól mentes, bárki által, bárhol igénybe vehető közlekedés alapjait.  Az ABB teljeskörű megoldást kínál a kompakt, magas minőségű, DC villámtöltők széleskörben csatlakoztatható, megbízható AC elektromos autó gyorstöltő állomásokon át az igény szerinti elektromosbusz-töltő rendszerekig. Olyan infrastruktúrát telepítünk, ami az intelligens mobilitás következő generációjának igényeit is kiszolgálja.

Az ABB Ability™ csatlakoztatott töltői gyors, globális szervizt és proaktív karbantartást tesznek lehetővé. Az ABB sokéves tapasztalattal rendelkezik a töltési infrastruktúrák kiépítésében, telepítésében és karbantartásában, melyek között több egész országra kiterjedő töltőhálózat is szerepel.

https://new.abb.com/hu/rolunk/technologia/elektromos-jarmuvek-toltese

=== Napenergiával kapcsolatos megoldások ===
Az ABB kimagasló minőségű termékeket és megoldásokat gyárt és szállít a napenergia-piac számára, melyek a legkisebb lakóépületektől egészen a megawatt-méretű erőművekig alkalmazhatóak. A napenergia-piac legátfogóbb ajánlata az olyan egyszerű alkotóelemektől, mint a kisfeszültségű termékek, transzformátorok, váltók és szolár inverterek egészen a kulcsrakész erőművekig terjed.

Legyen szó a napenergia-rendszerek erőművekben, az iparban, kereskedelemben vagy lakóépületben történő alkalmazásáról, az ABB a termékek és megoldások széles skáláját biztosítja, melyek alkalmazkodnak az ügyfelek igényeihez. Az ABB magas minőségű megoldásai növelik az üzemidőt és villamosenergia-termelés nagyságát és egyúttal biztosítják a beruházás magas szintű megtérülését. 

https://new.abb.com/hu/szolar

=== ABB Formula E Partnerség ===
Az ABB FIA Formula E világbajnokság célja, hogy minél több emberhez eljuttassuk az elektromos versenyzés izgalmát a városközponti pályákon szerte a világon. De ennél is több, ez a világ legfejlettebb e-mobilitási technológiáinak bemutatója, amelyek elősegítik a fenntarthatóbb jövő felé haladást. ABB Formula E: ez több, mint egy verseny.

<ref>{{Cite web |url=https://global.abb/partnership/formula-e/en?_gl=1*c1ejh8*_ga*OTQ5MzMzNzcuMTY0MTM5Mjk4Mw..*_ga_46ZFBRSZNM*MTY1MTU4MTQ2Ni40OS4xLjE2NTE1ODM5MjkuMA..&_ga=2.195892073.493249519.1651560906-94933377.1641392983&_gac=1.221973098.1648799357.CjwKCAjwxZqSBhAHEiwASr9n9NgaM21DPz4OVxZjxH9Np4bmT1xpWm9ipU9J-LNekz5gVR57SCEcnBoCcWAQAvD_BwE |title=ABB Formula E |accessdate=05.03.2022}}</ref>

== Fenntarthatóság ==
A világ vezető mérnöki cégeinek egyikeként segítséget nyújtanak megrendelőiknek energiahatékonyságuk javításához, ipari termelékenységük fokozásához, továbbá ahhoz, hogy minél kisebb káros hatást gyakoroljanak a környezetre. A világ legfejlettebb energiaipari, illetve termelékenységnövelő termékei, rendszerei és szolgáltatásai közül jónéhány megtalálható a portfóliójukban. Mivel a világ előtt álló legösszetettebb műszaki és környezeti problémák között számos olyan is akad, amelyre az ABB segít megoldást találni, ezért mindenki megtalálja majd azt az új kezdeményezést és komoly kihívást, amelyben szívesen venne részt. Mindig lesz lehetősége arra, hogy a feladatán felül teljesítsen, különösen mivel a fenntarthatóság szempontja egyre inkább beépül mindennapi vállalati folyamatainkba.

A fenntarthatóság kérdéseivel foglalkozó szakértőik a világ több mint 75 országában dolgoznak azért, hogy megfelelhessenek a globálisan bevált jó gyakorlatoknak. 
<ref>{{Cite web |url=https://new.abb.com/hu/rolunk/fenntarthatosag |title=https://new.abb.com/hu/rolunk/fenntarthatosag |accessdate=05.03.2022}}</ref>

Meghívó a májusi személyes találkozóra[szerkesztés]

Szia!

Szeretnélek meghívni a májusi személyes Wikipédia-találkozóra. Azért kaptad ezt az üzenetet, mert az utóbbi időszakban csatlakoztál a magyar Wikipédia szerkesztőségéhez, és szeretnénk segíteni neked abban, hogy minél könnyebben beletanulj a Wikipédia használatába. Szombaton délután lesz egy személyes találkozó Budapesten, ahol lehetőséged van arra, hogy feltedd a Wikipédiával kapcsolatos kérdéseidet, segítséget kapj, ha elakadtál valahol, valamint beszélgess, megismerkedj más szerkesztőkkel. Ha van kedved, gyere el te is! Ha kérdésed lenne a találkozóval kapcsolatban, itt tudod feltenni.

Samat üzenetrögzítő 2022. május 24., 23:07 (CEST)Válasz