Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Kohlasz

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Syp 16 évvel ezelőtt a(z) Kemokinézis témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Kohlasz!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. március 15., 17:31 (CET)Válasz

Kemokinézis[szerkesztés]

Szia Kohlasz!

Megmondom őszintén, kissé intuitív módon választottam a kemokinézis szóalakot a kemokinezis-szel szemben, de azért meg tudom támogatni: ez számomra analógul hangzik a telekinézis vagy parakinézis szavakkal. A Tetrahymena írásmódja nem is annyira elrugaszkodott gondolat, hasonló például a Dinosaurus és a dinoszaurusz; vagy szerintem beszélhetünk a Tetrapoda taxonról, de esetleg „tetrapodákról”. Persze itt inkább a latinos írásmódra szavaznék, főleg az elterjedtség alacsony foka miatt. Remélem még sok hasonló szócikket írsz, üdv: SyP 2008. március 18., 20:29 (CET)Válasz