Szerkesztővita:Homo Sapiens~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Math 18 évvel ezelőtt a(z) Bemutatkozás témában

Üdvözlet[szerkesztés]

Üdvözlet! Üdv a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést!

--DHanak :-V 2005. augusztus 26., 23:41 (CEST)Válasz

Wikipédia:Véleménykérés/Data Destroyer[szerkesztés]

User:Data Destroyer bejelentkezése óta kimagaslóan durva hangnemben, és kimagaslóan sok személyeskedést elkövetve fogalmazza meg véleményét a Wikipédia-vitalapjain.

(például: csökkentértelmű szerkesztők, balfasz, elmebeteg, barom, ámokfutó, gerinctelen, fóbiás, mániákus, zsiványgábor, hisztérikus, hülye, szellemi impotens, netbohóc, nincsen neki esze, otromba hülyegyerek, ki kell írtani, mentális gondokkal küzdő ember, ki nem szarja le, ostoba, mániákus stb)

Az eddigi felkérések mind eredménytelenek voltak, mert ha történt is igéret a személyeskedés abbahagyására, azt tett nem követte. Ha te sem szeretnéd, hogy a magyar wikipédiát személyeskedések uralják, hanem hozzánk hasonlóan nyugodt szerkesztési környezetre vágyol, akkor gyere és tegyél is érte valamit! Írd le a véleményed, vagy csak a megfelelő helyen írd alá, akár egyetértel az ott megfogalmazottakkal, akár nem.

--Nobel-békedíjért pedálozok 2005. szeptember 9., 07:55 (CEST)Válasz

Szia, lattam, hogy Dta Destroyernek irtal egy velemenyt errol. Amennyiben ugy gondolod,e zt a velemenyedet leirhatnad a Wikipédia:Szerkesztők véleményezése/Data Destroyer lapra is a megfelelo szekcioban. Kosz:

--Math 2005. szeptember 9., 13:08 (CEST)Válasz


Ok.Majd megnézem mit tehetek.Homo Sapiens 2005. szeptember 12., 21:15 (CEST)Válasz

Válasz[szerkesztés]

Kedves Homo sapiens! Először is, ez nem a fórumok világa. Itt elsősorban dolgozni szoktunk, még ha ez elsőre nem is annyira nyilvánvaló néha. :) Mindazonáltal hogy "felháborodásodat" kicsit komolyabban vegyem/vegyük, megtennéd, hogy IGe és Math figyelmét is felhívod a kulturált viselkedésre? Épp most folyik egy véleménykérés IGe-ről, ott találsz néhány dolgot, amit kifogásolhatsz, de még jobban örülnék/örülnénk, ha inkább a Wikipédia szócikkeinek számát gyarapítanád.

Egy gondolat a végére: mint írtam, ez nem fórum. Valaki vagy válaszol neked, vagy nem, mindenesetre a választ olyan stílusban sürgetni, ahogy te tetted, nagyfokú illetlenség. Kérlek, ettől a jövőben tartózkodj.

Barátsággal: DD Data Destroyer 2005. szeptember 12., 21:52 (CEST)Válasz


Másra való felelőségáthárítás? Akkor szavazok.Homo Sapiens 2005. szeptember 14., 07:41 (CEST)Válasz

Amit más megtehet[szerkesztés]

A Wikipédia-vita:Szerkesztők véleményezése/IGe lapra írtam, de hátha nem találod meg, ezért ide is bemásolom. Előljáróban annyit, hogy amennyiben te nem vagy azonos IGével, akkor nem ártana el is olvasnod azt a lapot, mielőtt védelmedbe veszed. Bár ebben az esetben könnyen úgy járhatsz, mint Viola Zoli, akinek egy barátjától független megmozdulását az olyan árulásként értékelte, hogy egyből elkezdte kikészíteni Karakutty nevében. Mert persze legyen mindenki önálló egyéniség, de odáig már ne menjen, hogy nem követi Iván Gábor utasításait.

IGe mindent megtehet, amit más is, de egyet elfelejt: az embernek nem csak jogai vannak. Ő megvan róla győződve, hogy neki igen. Sértően lépett fel a hívők ellen, azzal az indokkal, hogy fel kell szabadítani ezt a helyet az egyházi elnyomás alól. Amikor kiderült, hogy "ellenfelei" 95%-a nem istenhívő, akkor egyszerre ő vált azzá, mi pedig vallásüldözővé degradálódtunk. Őt mindenkinek meg kell hallgatni, ellenben ő senkit nem hallgat meg. Az ignorálást csak azért találta ki, hogy ne kelljen elolvasnia a számára kellemetlen üzeneteket és a saját, gúnyos és személyeskedő üzeneteire kapott válaszokat, sem érdemben válaszolnia rájuk. Kreált magának egy összeesküvéselméletet és létre is hozta hozzá a környezetet, hogy mártírként ragyoghasson. Alapított egy kettős mérce díjat, de amikor valaki neki ajánlotta fel, személyeskedő vandálnak titulálta - ez persze szerinte nem kettős mérce, mert ha saját magával egyetért, akkor nem tévedhet. Az alpári stílust egyébként ő és az őt ide követő szerkesztők hozták magukkal a Wikipédiára, viszont nagyon fel van azon háborodva, hogy ezt tőle többen nem viselik el. Bevallott célja az anarchia és saját bevallása szerint eleve csak azért jött ide, hogy az itteni "klikket" szétverje. Építeni nem tud, csak rombolni, de erősen csodálkozik rajta, hogy ezért mások nem szeretik. Szeret kérkedni demegóg képességével, de sértőnek találja, ha erre mások utalnak és a demagógiát mindenkiben elítélőnek tartja - természetesen önmagát kivéve. Igazán ő sem tudja már, mi a célja azon kívül, hogy minden róla szóljon. Pedig ez itt egy lexikon és nem az ő személyes hirdetőoszlopa. Vállalt már valaha bármely tettéért felelősséget? Mert most itt az ideje. -- Serinde 2005. szeptember 14., 08:37 (CEST)Válasz

Wikipédia:Véleménykérés/Data Destroyer[szerkesztés]

Szia!

A fenti lapon az aláírásod a megalapozottságot tanúsítók között szerepel, de szerintem nem abba a szakaszba való.

Figyelem: ha egyetértesz a fenti összefoglalóval, de te magad nem próbáltad meg megbeszélni a vitatott viselkedésű felhasználóval az ügyet, ne itt, hanem a külső nézőpont szekcióban írj alá.

Te, ha jól láttam, nem próbáltad megbeszélni DD-vel a dolgot, ezért az aláírásod inkább a külső nézőpont szakaszba tartozik. Kérlek, javítsd. (Ha megteszed, nyugodtan töröld az erre vonatkozó megjegyzésemet is a lapról.)

Köszönöm,

--DHanak :-V 2005. szeptember 15., 16:45 (CEST)Válasz

Megpróbáltam vele szót érteni és meggyőzni is, de reménytelen. Lásd fentebb a válaszát. Homo Sapiens 2005. szeptember 17., 08:07 (CEST)Válasz

Szavazás[szerkesztés]

Üdv,

Először is jól venné ki magát, ha lenne legalább egy saját cikked is, nem csak azok, amiket egy-az-egyben kimásoltál (nem igazán meggyőzően arról, hogy ezt egyáltalán legálisan tetted) egy másik lexikonból.

Másodszor ezt írtad a szavazás lapon:

Math érvei meggyőzőek.Homo Sapiens 2005. szeptember 17., 08:12 (CEST)

Az „érvek” az alábbiak voltak:

alapjaban mindenkinek joga van az otleteit szavazasra bocsatani, meg akkro is, ha senki mas nem tamogatja. ennyire ne legyetek mar lustak! valojaban persze az okonomikussagba csomagolt lustasag helyett a valodi motivacioja ennek a kiirasnak az, hogy a WP adminidiktatori hatalmat erositse, es a klikk hatalmat erositse. ugyanis ok azok, akik a 4 tamogatot automatikusan tudjak maguk nak biztositani. minden "kisebb part" gyengitese ennek a kiirasnak a celja. a diktatorikussagot nemcsak explicit antidemokratikus torvenyek, hanem ilyen burokratikus akadalyok is elosegitik. a kiiras egy altalanos hatasa a klikkesedes lessz egyebkent, ami nem jo. a szavazasok lapon nem volt olyan mennyisegu kiiras, ami problemat jelent. kilog a lolab. --Math 2005. szeptember 13., 10:49 (CEST)

Ezek mellett az érvek mellett fontold meg ezt az érvet: enélkül bárki bármilyen „hülyeséget” kiírhat szavazásra, akár félpercenként egyet, és ezzel lehetetlenné teheti a „legális” szavazások működését. Az a szavazás, amit egy 50 fős aktív (egyesek szerint 1500 fős) szerkesztőgárdából 3 ember sem támogat, az miért lenne elég fontos, hogy szavazzon róla a közösség? (Másrészt miből gondolja a kiíró, hogy a minimálisan 5-10 ember „igennel” szavazni fog rá, ha a kiírást sem támogatta senki?)

Ha esetleg a többi résszel is egyetértettél, akkor elmagyaráznád, hogy miért? Ha megnézed a Wikipédia működését (eltekintve Math, IGe és Data Destroyer teljesen értelmetlen és civilizálatlan vitáitól és szavazásaitól), akkor miből érzed, hogy a leírtak igazak?

Kösz, --grin 2005. szeptember 17., 21:59 (CEST)Válasz

Zoknibáb kérés[szerkesztés]

Hello,

Többek kérésére jelzem, hogy azt vélik, hogy te user:IGe egy zoknibábja vagy. Gondolom nem vagy az, ezért kérem, hogy légy szíves hagyd jóvá, hogy ezt ellenőrizzem, és hogy az eredményt ide leírjam. Gondolom nem probléma, és ezzel a jövőre nézve is megelőzhető sok vita.

Ha zoknibáb lennél, akkor javaslom, hogy a szavazataidat töröld, és a jövőben ne vegyél részt a vitákban.

Ha egyiket sem teszed (ti. nem hagyod jóvá és nem törlöd a szavazataidat), akkor vélhetően a jóváhagyásod nélkül kell ezt ellenőrizni, ami poitív eredmény esetén nagyon kellemetlen lenne, és szeretném elkerülni a kellemetlenségeket.

Üdv és köszönet előre is, --grin 2005. szeptember 17., 22:26 (CEST)Válasz


Grin: MI jogosit fel teged arra, hogy ilyeneket ellenorizz?! --Math 2005. szeptember 20., 13:46 (CEST)Válasz

Senkinek sem vagyok sem zokni, sem harisnya bábja. Az adatvédelmi szabályok alapján viszont ragaszkodom az adataim és az inkognicióm védelméhez.---Homo Sapiens 2005. október 2., 09:55 (CEST)Válasz

Köszönöm, ezzel gyakorlatilag megválaszoltad a kérdést. :) Kérlek, hogy a szavazásoktól tartózkodj. --grin 2005. október 2., 12:42 (CEST)Válasz


Grin: a feneket. kerem, hogy az ilyen igazsagtalansagoktol tartozkodj! barkinek joga van az adatainak vedelmere, es joga van egyuttal szavazni. ha valaki az adatainak vedelmehez ragaszkodik, akkor abbol nem kovetkezik, hogy zoknibab, es nem vadolhatod ilyennel ez alapjan. neked 0 fogalmad van a toprvenyessegrol, adminisztartornak alkalmatlan vagy. --Math 2005. október 3., 16:27 (CEST)Válasz

Bemutatkozás[szerkesztés]

Üdvözöllek én is!

Ha van kedved, a bemutatkozó lapodon az általad bővített szócikkeken túl adj meg néhány kiegészítő információt a közösségnek, amivel hatékonyabb szerkesztői együttműködést tudunk megvalósítani.

Javaslom, hogy adj adatokat:

Ha körülnézel, a szerkesztők, akárcsak én, ezeknél sokkal többet elárulnak magukról, ezzel a személyes adatok nem kerülnek veszélybe, ám elhárul a gyanú, hogy valaki más áll a hátad mögött.

ui: nem inkognició, hanem inkognitó. A szócikkekben remélem jobban ügyelsz a helyes szóhasználatra :-)

--Rodrigó 2005. október 3., 21:17 (CEST)Válasz

Masreszrol, ha tul sokat arulsz el magadrol, akkor rosszindulatu szerkesztotarsaid ezzel visszaelnek, es elkezdenek gyanusitgatni ilyenek alapjan. Peldaul lehet, hogy DD csaka zert azonositani fog egy anonnal, mert azonos orszagban vagytok. --Math 2005. október 4., 09:10 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:30 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:33 (CEST)