Szerkesztővita:Gabraba

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 14 évvel ezelőtt a(z) Gévay témában

Üdv![szerkesztés]

A többi szerkesztő nevében is üdvözöllek a Wikipédia projektben! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod a Wikipédia-szövegek formai lehetőségeiről a Wikipédia:Hogyan szerkessz egy lapot oldalon. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédia:Irányelvek és útmutatók és Wikipédia:Irányelvek és útmutatók lapon gyűjtöttük össze a fontos ismertetőket, a Wikipédia:Wikifogalmak szójegyzéke segít a kifejezések értelmezésében. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a Portán vagy a tematikussá váló Kocsmafalon érdeklődhetsz. A Vitalapokon az aláírás auto-kódja: --~~~~. Ha van kedved, írj rövid bemutatkozót a felhasználói lapodon (pl. nyelvtudásodról); a személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá.
Sok sikert és jó szerkesztést! --Rodrigó 2005. szeptember 24., 18:56 (CEST)Válasz

Szia! Szövegek kimásolása máshonnan (pl. Uszta Gyula) jogsértésnek minősül, ezért ezt ne tedd, mert előbb–utóbb törlés lesz a vége. Üdv. OsvátA. 2005. szeptember 24., 19:05 (CEST)Válasz

Szócikkek készítése[szerkesztés]

A Wikipédia egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy a cikkek egymásra hivatkoznak: egy cikket olvasva az ismeretlen fogalmakat azonnal meg tudja az olvasó nézni, kiválasztva a szavakat és így elolvasva a hozzájuk tartozó szócikket. Tehát a lényeges fogalmakra készíts linket, a Wikipédia más lapjairól idézhetsz is, ami a tárgyhoz tartozik, mivel szabadon használható.

forrás:Wikipédia:Hogyan használd a hivatkozásokat?

A Wikipédián kívüli forrásoknál légy óvatos!

"Sok szerkesztő elköveti azt a hibát, hogy egy rendkívül jól megírt cikket egy színvonalas, de sajnos jogvédett weblapról egyszerűen bemásol a Wikipédiába. Ez nagyon helytelen, kérünk, szerzői jogkorlátozások alá eső tartalmakat a szerző és/vagy kiadó engedélye nélkül soha ne tégy a Wikipédiába! Ha egy cikkről bebizonyosodik, hogy védett, azt jogi okokból gyakorlatilag azonnal töröljük. Ezért sohasem célszerű pl. úgy cikket írni, hogy egyetlen egy (szabadon nem terjeszthető) forrással rendelkezel.

Tanácsos, főképp ha nem is ismered teljesen jól a kérdéses területet, hogy legalább egy-két más lexikon vagy forrás témáddal kapcsolatos cikkeit vagy részeit átnézd. Először csak az információk kedvéért, másodszor pedig figyeld meg azt is, hogy ezeket az információkat a tapasztaltabb szerzők hogyan vezetik elő, strukturálják, tálalják (ettől persze el lehet térni, de ha nincs jobb ötleted, nyugodtan alkalmazd a sablonosabb formákat is)."

Forrás: Wikipédia:Hogyan írj jó szócikket

Lásd még[szerkesztés]

Baráti üdvözlettel: --Rodrigó 2005. szeptember 24., 22:11 (CEST)Válasz

MHSZ és Mozaikszók listája[szerkesztés]

Szia!

Az MHSZ 2 dolog rövidítése is lehet: Magyar Honvédelmi Szövetség vagy A magyar helyesírás szabályai. A Mozaikszók listáján eddig ezért nem az MHSZ volt linkelve, hanem ott szerepelt mindkét feloldás. Nem tudom, hogy te voltál-e az, aki már múlt hét szerdán beírta a MHSZ-hez, hogy mit jelent, akkor is javítottam. A Mozaikszók listájánának ezt a részét főként én írtam, és nem felejtettem ki a Magyar Honvédelmi Szövetséget, csak kicsit kilóg a listából az a néhány mozaikszó, aminek több feloldása is lehetséges és könnyen át lehet siklani felettük, pedig ott vannak.

Az MHSZ cikkedet Magyar Honvédelmi Szövetségre átneveztem, mert általában a teljes nevet adjuk a cikkek címének, de ha valaki az MHSZ-t keresi, akkor is ugyanoda jut átirányítással.

További jó munkát és sok sikert! nagytibi üzen, ? 2005. szeptember 26., 17:59 (CEST)Válasz

Gévay[szerkesztés]

Először is: welcome back, üdv ismét Neked.
Fontos változtatásokat végeztél a személyi adatokban. Hasznos lenne, ha megadnád ezeknek a forrását. Előre is köszi. Üdv.--Linkoman vita 2009. július 29., 11:13 (CEST)Válasz

MOL Mikrofilmtár Komárom (52577-es tekercs) 2009.07.27-én néztem meg. (Gévay-családokat kutatok, anyai ágon vagyok érintett.)

Az apa neve pontosan: D. Antonius Joannes Gevay Keresztszülők: D. Joannes Rauch és Theresia Rader