Szerkesztővita:Busnorbi

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mozo 15 évvel ezelőtt a(z) WPM:BMEM témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Busnorbi!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. Ha kérdésed van bizalommal fordulj hozzám ITT a "+" gombra kattintva a vitalapom tetején vagy a lenti gombra kattintva mentor-műhelyhez.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! -- tyuxem írok neki! 2008. március 18., 01:41 (CET)Válasz

Cayley[szerkesztés]

Szia! Ugye megbízhatunk a Szabó Csabáék könyvében és nem kell átrágnom magam a bizonyításon. Meg kell, hogy mondjam, azt nem szívesen tenném. Inkább tördelek csak :) Különben jó lesz! Mozo vita 2008. április 21., 22:53 (CEST)Válasz

Szerintem megbízhatunk benne, de majd remélem egy évfolyamtársam átolvassa és akkor talán kiderül ha mégis rossz. Az elejére írták, hogy több bevezető kellene, de nem igazán tudom mit lehetne többet írni róla Bus Norbi vita 2008. április 21., 23:01 (CEST)Válasz

Gondolod, valaki elolvassa? :) Na jó, végül is az is a feladat része.
Ha külön nem teszik rá a rövid bevezető sablont, akkor szerintem maradhat a rövid bevezető. Mindenki megértheti, hogy túl sok mindent egy ilyen tétel állításáról nem lehet mondani. Mozo vita 2008. április 22., 07:09 (CEST)Válasz

BME:WP értékelés[szerkesztés]

Kedves Hallgató!

A WPM:BMEM műhelyben a félév végén, azaz jővő héten (a hét közepén) fogunk értékelni. Addigra kéne készre csinálni a szócikkeket. Az értékelés főbb szempontjai a műhelylapon olvashatók, lehetőleg mindegyik pontra ügyelj.

Üdv: Mozo vita 2008. május 7., 15:30 (CEST)Válasz

Szócikk leadás[szerkesztés]

Kedves Hallgatók!

Tájékoztalak benneteket, hogy a szócikkeket jövő héten a keddi foglalkozáson (2-től) kell bemutatnotok Wettl Ferencnek és nekem. Figyeljetek arra, hogy a WPM:BMEM műhelylap Tervek, célok szakaszában foglalt követelmények mindegyikének feleljen meg a munkátok. Természetesen ez pragmatikai okokból nem minden szócikknél tartható be, ám a lustaság semmi esetre sem tolerálható, hiszen a formai követelmények szerint átszerkeszteni a cikkeket kb 1-2 órás munkánál nem kerül többe. (Hogy azt ne mondjam, az összes szócikk szintrehozását a hét végén meg tudnám csinálni, de akkor én dolgoznék és nem Ti).

Többen vagytok, akiknek a szócikke színvonalas mind formailag, mind tartalmilag (pl: Algebra, Szerkesztések LaTeXben, Utazóügynök-probléma, Meander (matematika), Ptolemaiosz-tétel). A többieké a követelmény egy-két pontjában hiányosságot mutatnak, ami baj. Őket megkérem, hogy rendszeresen nézzék át a követelmény pontjait, szánják rá azt a néhány percet és tegyék meg a szükséges kiegészítéseket.

Üdv: Mozo vita 2008. május 10., 10:48 (CEST)Válasz

WPM:BMEM[szerkesztés]

Kedves Hallgatók!

Köszönöm mindenki részvételét a BME szócikkíró műhelyben. Tájékoztatlak benneteket, hogy a félév során minden szócikkíró megkapta a 4-es vagy 5-ös osztályzatát. A formai követelményeket mindenki tökéletesen teljesítette, 4-est az kapott, akinek a munkájával kapcsolatban kisebb tartalmi vagy kritikai szemléletbeli hiányosságokat tapasztaltunk. Nem csak azért volt hasznos ez a feladat, mert mindenki elsajátította a wikis szócikkírás alapjait, hanem azért is mert hasonló elvek alapján kell szakdolgozatot, folyóiratcikket is írni, amire a jövőben szükségetek lesz.

Kérlek benneteket, ha van időtök és kedvetek, továbbra is látogassátok a Wikipédiát és írjatok szócikkeket. Most már nem a WPM:BMEM védő szárnyai alá tartoztok, hanem elhatározásotoktól függően például a WPM:M-be vagy más eltérő témájú kezdeményezésbe. A WPM:M-nek azonban nagy szüksége van rátok, mert igencsak kevesen vagyunk, akik matematikai tárgyú szócikkeket írunk. Ha jónak látjátok, csatlakozzatok hozzánk.

További kellemes szerkesztést! Mozo vita 2008. május 15., 12:31 (CEST)Válasz