Szerkesztő:Zsábos tötymécske/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Taste

Taste
Információk
Aktív évek1966-1970
2000 - jelenleg is
Műfajblues-rock, rock, rhythm and blues
KiadóVerve Records
Polydor Records
Major Minor Records,
Tagok
John Wilson
Sam Davidson
Albert Mills
Korábbi tagok
Rory Gallagher
Eric Kitteringham
Norman Damery
Richard McCracken
SablonWikidataSegítség

A Taste ír együttes 1966-ban alakult Corkban (Cork megye, Írország). A triót, amelynek eredetileg The Taste volt a neve, Rory Gallagher multi-instrumentális zenész (énekes, gitáros, szaxofonos, basszusgitáros, mandolinos, bendzsós, cimbalmos, szitáros, szájharmonikás) alapította, a másik két tag Eric Kittengham nagybőgős és Norman Damery dobos volt.

Története[szerkesztés]

A trió, amelynek a stílusát Rory Gallagher határozta meg, a kezdeti időkben rhythm and bluest játszott Hamburgban és Belfastban. 1968-ban az Egyesült Királyságban a trió felállása megváltozott: Eric Kittenringhamet Richard McCracken basszusgitáros, Norman Dameryt pedig John Wilson váltotta. Az együttes Londonba költözött és a Polydor Recordsszal kötött szerződést. Játszott együtt a Yesszel és a Creammel, majd az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában turnézott. Ott volt az 1970. augusztus 26-30-a között megrendezett Wight-szigeti Fesztiválon is.
1970-ben a Taste feloszlott. Wilson és McCracen a Stud együttes tagja lett, Gallagher pedig egyéni karrierbe kezdett.

Források[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Taste 1969
  • On The Boards 1970
  • Live Taste 1971
  • Taste at the Isle of Wight 1972

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Taste (band) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

[[Kategória:1966-ban alakult együttesek]]