Szerkesztő:Proki/Veszélyes állatok Ázsiában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Tigris[szerkesztés]

Akkor támad az emberre ha éhes, ha ingerült, a területét védi vagy az anyatigris védi kölykeit, alapvetően fél az embertől - mint minden vadállat. Azokat a tigriseket, melyek megszokták az emberhúst, megölik.

Makákó[szerkesztés]

Civakodó természetű állatok - egymással és az emberekkel egyaránt. Hatalmas szemfogaik halálos sebet okozhatnak. A városokban is megtalálható, gyakran történnek támadások civakodó természetük miatt. Csak elkapják és a vadonba kitelepítik az állatokat, mivel India többségi hitében a hinduizmusban a majmokat nem lehet lelőni, mivel a hindu majomisten Hanuman földi alakjai.

Mocsári krokodil[szerkesztés]

A folyón dolgozó asszonyok és ott játszadozó gyerekek nincsenek tőle biztonságban. Fogai hegyesek és rágásra alkalmatlanok, de még is képesek letépni a kart és a lábat.

Ázsiai elefánt[szerkesztés]

Az, hogy az elefántok növényevők, nem jelenti azt, hogy nem kell tőlük óvakodni. Volt rá példa, hogy öltek embert, sőt még ilyenre is volt példa, hogy embert evett - ez nem alapvető viselkedés, mivel alapvetően növényevők, azt már fent is meg van említve. Összetűzésbe is szokott az emberrel kerülni, egy elefántcsordának nagy területre van szűksége, ezt az ügyet India földkén nem így oldják meg, hogy lelövik, mivel az ország többségi hitében a hinduizmusban Ganésa isten földi alakjai.

Komodói varánusz[szerkesztés]

A legnagyobb és legveszélyesebb gyík. Szájában egészségre veszélyes baktériumok tanyáznak. Volt rá példa, hogy emberre támadt.