Szerkesztő:Maxval/maxval

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Általános adatok[szerkesztés]

maxval 1967 augusztus 8-án született Budapesten, a Magyar Népköztársaságban. Mint családfakutató, elég jól ismeri saját őseit. maxval az eddigi kutatások szerint 50 %-ban bolgár, 25 %-ban német, 12,5 %-ban ruszin és 12,5 %-ban magyar származású, azonban egyes adatok arra mutatnak (bár nem teljes bizonyossággal), hogy a ruszin részében rendelkezik esetleg még örmény ősökkel, magyar részében pedig kun ősökkel. Ami a német részt illeti, felmerült benne a zsidó vonal jelenléte is, de ez még kevésbé bizonyított.

1970-ig nagyszülei házában éllt, Budapest XVI. kerületében, Rákosszentmihályon. Négy éves korában már folyékonyan olvasott, ötévesen pedig tökéletesen írt.

1970-től 1973-ig Peruban tartózkodott, ahol sikerült elsajátítani anyanyelvi szinten a spanyol nyelvet. 1973-as Magyarországra történő visszajövetele után a budapesti V. kerületi Szent István iskolában kezdte meg általános iskolai tanulmányait. Mindig nagyon rossz tanuló volt, negatív rekordja az ötödik osztály végén volt, amikoris 2,6 körül volt az átlaga. Nevezetes momentum, hogy még testnevelés tantárgyból is meg akarták buktatni, ami pedig eléggé ritka dolog. maxval nagy szerencséjére 1978-ban iskolája részt vett egy budapesti pszichológiai kisérletben, melynek keretén belül az ELTE Pszichológiai Tanszéke felmérte budapesti felsőtagozatos gyerekek IQ-szintjét. E felmérés eredménye az lett, hogy a hatodikos maxval bizonyult a felmérésen részt vett ezer körüli gyerek körül a legmagasabb IQ-szintűnek, legyőzve a nyolcadikosokat is. Ez után az iskolában maxval ki lett kiáltva rosszul tanuló zseninek, így a tanárok ezek után tartózkodtak egyes osztályzatok adásától, ehelyett meg próbálták érteni a problémás zsenit. Ez sokban segített maxval helyzetén, aki ugyan továbbra sem foglalkozott leckeírással meg tanulással, de ezek után ügyesen ki tudta használni az új helyzetet.

1980-ban a VII. osztály elvégzése után Kubába ment, ahol hat évet élt. Mivel sajnálatos módon az anyanyelvi szintű spanyol tudás időközben elfelejtésre került, újra kellett tanulni a nyelvet, azonban ezúttal már nem sikerült megközelíteni sem az anyanyelvi szintet. Kubában a szovjet nagykövetség orosz tannyelvű iskolájában tanult 5 évet, ott is érettségizett. Az orosz nyelvből kezdetben egy szót sem tudott, de hamar sikerült jó közepes szintre elérni a nyelvben.

1997-ben Magyarországra költözött, miután ingatlant vásárolt Páty községben (Pest megye). Az ingatlan 720 nm-telken terült el, háromszintes tetőtér-beépítéses ház volt. A házban összesen négy és fél szoba, valamint ebédlő, s pinceszinti játékszoba és további helyiségek voltak, összesen kb. 220 nm összterületen.

1999-ben vett egy háromszobás, nagy belmagasságú lakást is Budapest VII. kerületében, a Keleti pályaudvarra és a Thököly útra néző ablakokkal. A lakás részleges kezdeti felújításon ment keresztül 2004-ben, de teljesen sosem lett befejezve a felújítás. A lakásban kezdetben bérlők laktak, majd rokonok, s ismét bérlők.

A házat 2006-ban adta el, nagy veszteséggel, s budapesti lakásába költözött.

maxval 2007-ben véglegesen külföldre költözött.

Tanulmányok[szerkesztés]

  • 1973-1980 Szent István Általános Iskola, Budapest
  • 1980-1985 Szovjetúnió Nagykövetségének Középiskolája, Havanna
  • 1985-1986 Havannai Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Havanna
  • 1986-1987 ELTE, Bölcsészettudományi Kar, Budapest
  • 1987-1992 Szófiai Szent Kliment Ohridszki Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Szófia
  • 1999-2007 PPKE, Állam és Jogtudományi Kar, Budapest

Család[szerkesztés]

maxval 1986-ban házasodott, egyetemi csoporttársát vette feleségül, akinek gyógyszerés és bölcsész végzettsége van, emellett ex-balettáncos és ex-fotómodell. A kapcsolatból két gyermek származott: 1988-ban és 1996-ban születtek. A nagyobbik gyermek joghallgató, a kisebbik általános iskolai tanuló. maxval több háziállattal is rendelkezett, jelenleg azonban már csak egy kutyája van, neve Bufomira, fajtája: rottweiler és szibériai husky keverék.