Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Kardosadam/ Kardos Ádám

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kardos Ádám[szerkesztés]

Kardos Ádám (Budapest, 2004.02.29) kevésbé ismert feltörekvő youtuber, világutazó, egyetemista, illetve hobbi szinten sportol. Középfokú tanulmányait a IX. kerületi Leövey Klára Gimnázium növendékeként végezte el 2023-ban. Jelenleg Ausztriában a Fachhochschule Salzburg egyetemen hallgató Kereskedelem és Turizmus szakon.


Gyermekkor[szerkesztés]

Gyermekkorát Pesterzsébeten és Csepelen töltötte szüleivel. Rövid labdarugó karrierjét hat évesen kezdte a Csepel FC színeiben. A XXI. kerületben járt általános iskolába. Utazó kalandjai először a szüleivel kezdődtek a kis Ádámnak. Gyerekként ragadt rá a "Szádi" becenév, amely első edzőjétől eredeztetik (közeli barátai azóta is így nevezik). Korán észrevehető volt, hogy érdekli a nagy világ és szeretné felfedezni azt.

Labdarúgás[szerkesztés]

Hat évesen lépett fel először a Béke téri stadion edzőpályájára és ismerte meg leendő társait, illetve barátait. Az összes utánpótlás szezonját a kék-piros alakulat szárnyai alatt töltötte. Többször is volt csapatkapitány U14-ben és U19-ben. Végig járva a ranglétrát utolsó szezonjában magára húzhatta a felnőtt csapat mezét a csepeli alakulatnak. Jelenleg ezen tevékenységét tanulmányai miatt szünetelteti.

Eredményei:

  • 2022-2023 Budapest Kupa győztes - Csepel TC
  • 2022-2023 BLSZ I. osztály III. helyezett - Csepel TC

Youtube karrier[szerkesztés]

2016-ban regisztrálta Youtube csatornáját Kardos Ádám néven, amely azóta gyarapodott nézőkkel és feliratkozókkal egyaránt. Első Youtube videóját 2021. december 20-án töltötte fel a videómegosztó weboldalra, amelynek "ELFOGLALTUK NÁPOLYT | Egy nap Olaszországban" címet adta és azóta is nagy sikernek örvendeztetik. Ádám szívesen foglalkozott a videók vágásával és szerkesztésével, emellett élvezte a barátaival töltött időt és azt, hogy velük járhatja körbe a világot. Hamar rákapott az ízére és nem állt le a videók gyártásával. Készített napi vlogokat, utazós vlogokat, illetve meccs vlogokat is. Több vendég is megfordult a csatornáján már, köztük a legismertebb Abosi Barni magyar youtuber és influenszer. Ezt egy megnyert pályázatnak köszönhetett amit a Sizeer AntigravityMe néven hirdetett meg, amelyet meg is nyert és részvehetett egy AirZero G repülésen 2021. februárjában, Franciaországban. Ezen videóinak vannak a legtöbb megtekintése a csatornáján és a mai napig büszke, hogy ezt meg tudta nyerni. Természetesen akkor szeret igazán videózni, amikor a barátaival lehet akikkel több európai országba eljutott már és nem tervezi abbahagyni ezt a szokását. Több kaland is fent van a csatornáján, amelyek korán sem nevezhetőek átlagosnak, mint amikor 2022. júniusában szállás nélkül utazott Milánóba egy őrült barátjával. Idén nyáron Izlandra is sikerült eljutnia. Tartalmaira jellemző, hogy a veszély és a felelőtlen viselkedés gyakran felmerülhetnek a nézőben, de ez adja a videók szórakoztató hangulatát is. Különös humorával több nézőjét és barátait is szórakoztatja.

Fotózás[szerkesztés]

Kedvenc hobbija a fotózás. Többször túrázott már és kapott el naplementéket vagy napfelkeltéket. Utazásai során mindig magával viszi fényképezőjét, hogy minden pillanatot lencsevégre tudjon kapni.




Képek Ádám utazásairól[szerkesztés]