Ugrás a tartalomhoz

Szén-dioxid-leválasztás és -tárolás

A(z) Szerkesztővita:Xia lapról

Szén-dioxid-leválasztás és -tárolás

Szia! A "Szén-dioxid-leválasztás és -tárolás" szócikkel készen vagyok. A kifogásolt CCS.JPG képet tartalmazó cikk egyik szerzője a kollégám. Milyen megerősítés kell, hogy felhasználhatjuk?

Gvadasz vita2011. december 19., 11:30
Egy szerkesztő módosította a hozzászólást.
Utolsó szerkesztés: 2023. június 9., 12:07

Szia! A képet közben törölték, mert letelt az öt nap, de visszaállítható, ha beérkezik a levél hozzánk. Annyit kell tennie a kollégának, hogy a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat oldalon található lépéseket követve küld nekünk egy megerősítő emailt, miszerint valamely szabad licenc alá helyezi a képet, már amennyiben pl. a szerzői jog nem ruházódik át a cégre, ahol dolgoztok (sokszor a munkaszerződésben kikötik, hogy amit alkot a munkavállaló a munkájával kapcsolatosan, az a cég szellemi tualjdonát képezi). Amennyiben nincs ilyen kikötés, a kollégának elég írnia egy rövid levelet ezzel a tartalomal:

Kijelentem, hogy én vagyok az alábbi képek szerzői jogának tulajdonosa:

    <<a képek webcíme vagy a képek bármilyen, egyértelmű meghatározása>>

Hozzájárulok, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a „Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0” szabad licenc alatt kerüljenek közzétételre.

Kérem, hogy engem, mint szerzőt az alábbi módon jelöljenek meg:

    <<a megjelölés formája, max. 60-100 karakter>>

Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a kép terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igény szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.

Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva.

Tisztában vagyok azzal, hogy a szabad licenc kizárólag a szerzői jogra vonatkozik, és fenntartom a lehetőséget, hogy jogi úton nyerjek elégtételt azok ellen, akik becsületsértő módon vagy a személyiségi jogokat megsértve használják a művet.

Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikimédia-projektek örökké megtartják.

A szerzői jog tulajdonosának neve (aláírása), dátum

A megfelelő részeknél értelemszerűen kitöltve. A CC-BY-SA-3.0 licenc leírását a http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hu oldalon találjátok. Érdemes elolvasni, hogy tudja a kolléga mire ad engedélyt, mert a szaba dlicenc később már nem vonható vissza a képről.

remélem tudtam segíteni, üdv.

Teemeah fight club2011. december 19., 11:48