Sports Illustrated

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sports Illustrated
Adatok
Típus sportlap

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1954. augusztus 16.
Tulajdonos Warner Media Group
Kiadó Time Inc.
Főszerkesztő Terry McDonell
Szerkesztő Terry McDonell
Társszerkesztő David Bauer
Munkatársak Michael Bevans, Charlie Leerhsen
Példányszám 3 023 197 (2014)[1]
Nyelv angol
Székhely New York

ISSN 0038-822X
A Sports Illustrated weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Sports Illustrated témájú médiaállományokat.

A Sports Illustrated heti rendszerességgel megjelenő sportmagazin az Amerikai Egyesült Államokban, a Time Warner médiakonglomerátum tulajdonában. 1954-ben alapították, 2007-ben 3,5 millió előfizetővel rendelkezett és hetente huszonhárom millió felnőtt (ebből 18 millió férfi) olvasta.

A '30-as, '40-es években két magazin is indult Sports Illustrated néven, mindkettő halva született, majd Henry Luce a sok szkeptikus hang ellenére eldöntötte, hogy egy heti sportmagazint indít. A napilapoknak akkoriban is volt sportmellékletük, és úgy vélték, sporttal nem lehet heti rendszerességgel megtölteni egy magazint, főleg nem télen. Ettől függetlenül meg akarták venni a Sports nevet 200 000 dollárért, de ez nem sikerült, majd a Sports Illustrated nevet sikerült 10 000 dollárért megvenni, ezért lett ez a neve.

A Sports Illustrated 1954 óta minden évben meghirdeti az Év sportolója díjat. Tiger Woods az egyetlen, akinek két alkalommal is sikerült ezt elnyernie. 2008-ban a pekingi olimpián nyolc aranyérmet szerző Michael Phelpsnek ítélték a címet.

1964 óta évente megjelenik fürdőruha-kiadványa (Sports Illustrated-Swimmsuite Issue), amelyben híres modellek egzotikus helyszíneken mutatnak be fürdőruhákat. A megjelenéshez TV show-t, videót és naptárakat is gyártanak.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Consumer Magazines. Alliance for Audited Media. [2017. január 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 25.)
  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap