She Knows Me Too Well

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Beach Boys
She Knows Me Too Well
Kislemez The Beach Boys Today! albumról
Megjelent1964. Augusztus 24.
Felvételek1964. Június 8., Augusztus 5., Augusztus 8.
StílusSunshine pop
Hossz2:25
KiadóCapitol Records
SzerzőBrian Wilson, Mike Love
ProducerBrian Wilson
The Beach Boys-kronológia
I Get Around/Don't Worry Baby
(1964)
When I Grow Up (To Be a Man)/She Knows Me Too Well
(1964)
Dance, Dance, Dance/The Warmth of the Sun
(1964)
A(z) The Beach Boys Today! album dalai
"Kiss Me, Baby""She Knows Me Too Well""In The Back Of My Mind"
SablonWikidataSegítség

A 'She Knows Me Too Well Brian Wilson és Mike Love szerzeménye, ami először mint a When I Grow Up (To Be a Man) B-oldalaként, majd az 1965-ös Beach Boys nagylemezen, a The Beach Boys Today!-en jelent meg. A dal mérföldkőnek számít Brian művészi fejlődésében, és a Pet Sounds-hoz vezető úton, mind zeneileg, mind szövegileg. A szólóvokált Brian énekli.

Felvételek[szerkesztés]

A számot két felvételi ülés alatt vették rögzítették a Western Recorders stúdióban 1964-ben. Augusztus 5-én lett felvéve az instrumentális alap, majd Augusztus 8-án a vokálok. A háttérvokálokat természetesen mint mindig itt is megduplázták, ám azon ritka pillanatok egyike ez a dal, amikor is Brian szólóvokálja nincs megduplázva. Az instrumentális felvételen Carl játszik a szóló és a ritmusgitáron is, Al Jardine a basszusgitáron, Dennis a dobokon, Brian pedig a zongorán. Brian énekli a szólóvokált, a háttérvokált pedig Carl, Dennis, Al, és Mike.

Helyezések[szerkesztés]

Helyezések (1964) Legmagasabb
Pozíció
U.S. Billboard Hot 100[1] 101
Cash Box 93

Angliában nem jutott fel a listákra, ám az A-oldalán található "When I Grow Up (To Be a Man)" jól szerepelt és a 27. helyet érte. Kanadában ugyancsak: a lista 1. helyéig jutott ahol két hetet töltött.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. US Single Charts. mountvernonandfairway.de. (Hozzáférés: 2007. november 12.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a She Knows Me Too Well című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.