„Városfejlesztési osztály (televíziós sorozat)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Valaki1112 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{forma}}
{{forma}}
{{televíziós sorozat infobox}}
{{televíziós sorozat infobox}}
A '''''Városfejlesztési osztály''''' (eredeti cím: ''Parks and Recreation'') egy amerikai vígjátéksorozat (sitcom)/ál-dokumentumfilm (mockumentary), melyet Greg Daniels és Michael Schur készített. A főszereplő [[Leslie Knope]], akit a humorista-színész Amy Poehler alakít. A műsorban Leslie és kollégái a városban található gödröt akarják hasznosítani. A nevetségesnek tűnő cél elérése korántsem egyszerű feladat a polgármesteri hivatal Városfejlesztési osztályának. Azért ál-dokumentumfilm ("mockumentary") a sorozat, mert dokumentumfilm-stílusban veszi a kamera az epizódokat. Hasonló a Hivatal című sitcom is, az is egy "mockumentary". A Városfejlesztési osztály című vígjátéksorozat nagyon népszerű lett, 7 évadot élt meg 125 epizóddal. 21-29 perces egy epizód, de az évadpremierek és évadzáró részek 43 percesek voltak. A műsort Amerikában az NBC adta 2009. április 9.-től 2015. február 24.-ig. Magyarországon a Comedy Central vetítette a részeket 2013 táján. DVD is készült az első évadból, de az epizódok letölthetők bármelyik nagyobb áruházból okostelefonokra és tabletekre. Díjakat is nyert a Városfejlesztési osztály című szituációs komédia.
A '''''Városfejlesztési osztály''''' (eredeti cím: ''Parks and Recreation'') egy amerikai vígjátéksorozat (sitcom)/ál-dokumentumfilm (mockumentary), melyet Greg Daniels és Michael Schur készített. A főszereplő [[Leslie Knope]], akit a humorista-színész [[Amy Poehler]] alakít. A műsorban Leslie és kollégái a városban található gödröt akarják hasznosítani. A nevetségesnek tűnő cél elérése korántsem egyszerű feladat a polgármesteri hivatal Városfejlesztési osztályának. Azért ál-dokumentumfilm ("mockumentary") a sorozat, mert dokumentumfilm-stílusban veszi a kamera az epizódokat. A vígjátéksorozat nagyon népszerű lett, 7 évadot élt meg 125 epizóddal. 21-29 perces egy epizód, de az évadpremierek és évadzáró részek 43 percesek. A műsort Amerikában az [[NBC Universal|NBC]] adta 2009. április 9.-től 2015. február 24.-ig. Magyarországon a [[Comedy Central]] vetítette a részeket 2013 táján. DVD is készült az első évadból, de az epizódok letölthetők bármelyik nagyobb áruházból okostelefonokra és tabletekre.


==További információk==
==További információk==

A lap 2020. június 21., 10:40-kori változata

Városfejlesztési osztály
(Parks and Recreation)
Műfaj

Alkotó
Főszereplő
ZeneszerzőGaby Moreno

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok7
Epizódok125 (epizódlista)
Gyártás
ProducerAmy Poehler
GyártóUniversal Television
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adóNBC
Eredeti sugárzás2009. április 9. – 2015. február 24.
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Városfejlesztési osztály témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Városfejlesztési osztály (eredeti cím: Parks and Recreation) egy amerikai vígjátéksorozat (sitcom)/ál-dokumentumfilm (mockumentary), melyet Greg Daniels és Michael Schur készített. A főszereplő Leslie Knope, akit a humorista-színész Amy Poehler alakít. A műsorban Leslie és kollégái a városban található gödröt akarják hasznosítani. A nevetségesnek tűnő cél elérése korántsem egyszerű feladat a polgármesteri hivatal Városfejlesztési osztályának. Azért ál-dokumentumfilm ("mockumentary") a sorozat, mert dokumentumfilm-stílusban veszi a kamera az epizódokat. A vígjátéksorozat nagyon népszerű lett, 7 évadot élt meg 125 epizóddal. 21-29 perces egy epizód, de az évadpremierek és évadzáró részek 43 percesek. A műsort Amerikában az NBC adta 2009. április 9.-től 2015. február 24.-ig. Magyarországon a Comedy Central vetítette a részeket 2013 táján. DVD is készült az első évadból, de az epizódok letölthetők bármelyik nagyobb áruházból okostelefonokra és tabletekre.

További információk