„.gov” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Informatikaportál → Informatikai portál AWB
Fogalmazás, egyértelműsítés
1. sor: 1. sor:
A '''.gov''' egy [[internet]]es [[legfelső szintű tartomány]] kód, melyet [[1985]]-ben hoztak létre. Az oldalt az [[Amerikai Egyesült Államok]] kormányzati szervezeteinek hozták létre, és a General Services Administration (GSA) nevű amerikai kormányzati ügynökség kezeli.
A '''.gov''' (az angol ''government'', ‘kormány(zat)’ szóból) egy [[internet]]es [[legfelső szintű tartomány|legfelső szintű tartománynév]], amely [[1985]]-ben került bejegyzésre az [[Amerikai Egyesült Államok]] kormányzati szervezeteinek számára. A General Services Administration (GSA) nevű amerikai kormányzati ügynökség kezeli.

Nem összetévesztendő a más országok kormányzati weboldalainak címében (köztük a magyar [[.hu|.gov.hu]] végződésű címekben) szereplő .gov-val, amely az adott [[Országkód szerinti legfelső szintű tartomány|ország legfelső szintű tartományneve]] alá bejegyzett [[Második szintű tartomány|második szintű tartománynév]].


==Források==
==Források==

A lap 2019. július 18., 17:46-kori változata

A .gov (az angol government, ‘kormány(zat)’ szóból) egy internetes legfelső szintű tartománynév, amely 1985-ben került bejegyzésre az Amerikai Egyesült Államok kormányzati szervezeteinek számára. A General Services Administration (GSA) nevű amerikai kormányzati ügynökség kezeli.

Nem összetévesztendő a más országok kormányzati weboldalainak címében (köztük a magyar .gov.hu végződésű címekben) szereplő .gov-val, amely az adott ország legfelső szintű tartományneve alá bejegyzett második szintű tartománynév.

Források

Az IANA .gov információi