Ugrás a tartalomhoz

.nato

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
.nato
Alapítva1988
Típuslegfelső szintű tartomány
RegisztrálvaÉszak-atlanti Szerződés Szervezete

A .nato egy internetes legfelső szintű tartomány kód volt. Az 1980-as évek végén hozta létre az InterNIC a NATO számára abból a megfontolásból, hogy az akkor létező legfelső szintű tartományok egyike sem tükrözte megfelelően a NATO nemzetközi szervezet mivoltát. Kevéssel a létrehozása után azonban Paul Mockapetris, a Domain Name System (DNS) tervezője a nato.int tartományt javasolta a NATO képviselőinek.[1] Miután az .int tartománynevet létrehozták a nemzetközi szervezetek számára, és a NATO átállt a nato.int használatára, a használaton kívüli .nato tartományt 1996. júliusban törölték.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Robert Shaw (2003. szeptember 1.). „History of the .int Top Level Domain” (PowerPoint). ITU-T Workshop to Develop a Recommendation to Clarify the Management of ".int", International Telecommunication Union. 

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a(z) .nato című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.