„Nándor Tánczos” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 217.65.125.159 (vita) szerkesztéséről TurkászBot szerkesztésére
2. sor: 2. sor:
[[Kép:Nandor Tanczos.png|bélyegkép|jobbra|200px|Tánczos Nándor az új-zélandi Parlament képviselője]]
[[Kép:Nandor Tanczos.png|bélyegkép|jobbra|200px|Tánczos Nándor az új-zélandi Parlament képviselője]]


'''Nándor Tánczos''' ([[magyar nyelv|magyarul]] '''Tánczos Nándor''', [[Anglia]], [[1966]]. [[május 29.]] –) [[magyarok|magyar]] származású [[új-zéland]]i parlamenti képviselő. [[1998]] és [[2008]] között képviselte a [[Zöld Párt (Új-Zéland)|Zöld Pártot]] az új-zélandi Parlamentben. Bár [[2005]]-ben elveszítette a parlamenti székét, Rod Donald képviselő hirtelen halála után visszakapta. A következő választáskor a párt listájáról választották meg képviselőnek. [[2006]]-ban jelöltette magát a Zöld Párt egyik alelnökének, de Russel Norman megelőzte őt. 2008 óta már nem tag a Parlamentben, de nem vonult vissza a politikai élettől, mert néha becsinált.
'''Nándor Tánczos''' ([[magyar nyelv|magyarul]] '''Tánczos Nándor''', [[Anglia]], [[1966]]. [[május 29.]] –) [[magyarok|magyar]] származású [[új-zéland]]i parlamenti képviselő. [[1998]] és [[2008]] között képviselte a [[Zöld Párt (Új-Zéland)|Zöld Pártot]] az új-zélandi Parlamentben. Bár [[2005]]-ben elveszítette a parlamenti székét, Rod Donald képviselő hirtelen halála után visszakapta. A következő választáskor a párt listájáról választották meg képviselőnek. [[2006]]-ban jelöltette magát a Zöld Párt egyik alelnökének, de Russel Norman megelőzte őt. 2008 óta már nem tag a Parlamentben, de nem vonult vissza a politikai élettől.


Ő volt az új-zélandi Zöld Párt képviselője a Környezetvédelmi Bizottságban. Ő az egyik legszínesebb politikai személy [[Új-Zéland]]on, kn
Ő volt az új-zélandi Zöld Párt képviselője a Környezetvédelmi Bizottságban. Ő az egyik legszínesebb politikai személy [[Új-Zéland]]on, kritikussága és a külseje miatt is. Hosszú [[raszta]]hajat hord, melyet már turbánként kell a feje köré tekernie. Környezetvédőként gördeszkával közlekedett a munkahelyéig.


== Magánéleteál ==
== Magánélete ==
Nándor apja, Tánczos Péter az [[1956-os forradalom]] után [[1957]]-ben érkezett meg [[Új-Zéland]]ra. Dél-afrikai születésű anyjának khoi, holland és német gyökerei vannak. Nándor a Waikatoi Egyetemen szerzett diplomát az szociológiából. Ő a Hempstore Aotearoa társalapítója.
Nándor apja, Tánczos Péter az [[1956-os forradalom]] után [[1957]]-ben érkezett meg [[Új-Zéland]]ra. Dél-afrikai születésű anyjának khoi, holland és német gyökerei vannak. Nándor a Waikatoi Egyetemen szerzett diplomát szociológiából. Ő a Hempstore Aotearoa társalapítója.


Többször vitába keveredett a rendőrséggel, mivel biciklis sisak nélkül közlekedett az utakon. Mára sikerült olyan engedélyt szereznie, hogy sisak nélkül közlekedhessen.<!--Külön lehet erre engedélyt kérni, vagy mi?-->
Többször vitába keveredett a rendőrséggel, mivel biciklis sisak nélkül közlekedett az utakon. Mára sikerült olyan engedélyt szereznie, hogy sisak nélkül közlekedhessen.<!--Külön lehet erre engedélyt kérni, vagy mi?-->

A lap 2017. május 25., 19:39-kori változata

Nándor Tánczos
Született1966. május 29. (57 éves)
Anglia
Állampolgárságaúj-zélandi
Foglalkozásapolitikus
Tisztsége
  • Új-zélandi parlamenti képviselő (1999. november 27. – 2005. szeptember 17.)
  • Új-zélandi parlamenti képviselő (2005. november 14. – 2008. június 26.)
Iskolái
  • University of Waikato
  • Unitec Institute of Technology
A Wikimédia Commons tartalmaz Nándor Tánczos témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Tánczos Nándor az új-zélandi Parlament képviselője

Nándor Tánczos (magyarul Tánczos Nándor, Anglia, 1966. május 29. –) magyar származású új-zélandi parlamenti képviselő. 1998 és 2008 között képviselte a Zöld Pártot az új-zélandi Parlamentben. Bár 2005-ben elveszítette a parlamenti székét, Rod Donald képviselő hirtelen halála után visszakapta. A következő választáskor a párt listájáról választották meg képviselőnek. 2006-ban jelöltette magát a Zöld Párt egyik alelnökének, de Russel Norman megelőzte őt. 2008 óta már nem tag a Parlamentben, de nem vonult vissza a politikai élettől.

Ő volt az új-zélandi Zöld Párt képviselője a Környezetvédelmi Bizottságban. Ő az egyik legszínesebb politikai személy Új-Zélandon, kritikussága és a külseje miatt is. Hosszú rasztahajat hord, melyet már turbánként kell a feje köré tekernie. Környezetvédőként gördeszkával közlekedett a munkahelyéig.

Magánélete

Nándor apja, Tánczos Péter az 1956-os forradalom után 1957-ben érkezett meg Új-Zélandra. Dél-afrikai születésű anyjának khoi, holland és német gyökerei vannak. Nándor a Waikatoi Egyetemen szerzett diplomát szociológiából. Ő a Hempstore Aotearoa társalapítója.

Többször vitába keveredett a rendőrséggel, mivel biciklis sisak nélkül közlekedett az utakon. Mára sikerült olyan engedélyt szereznie, hogy sisak nélkül közlekedhessen.

A rasztafari mozgalom híve, antialkoholista.

További információk

Kapcsolódó szócikkek