„Takács Nikolas” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a kat ga
Nincs szerkesztési összefoglaló
25. sor: 25. sor:
}}
}}


'''Takács Nikolas''' ([[Galánta]], [[1986]]. [[június 26.]] – ) magyar énekes, a 2010-es [[X-faktor]] tehetségkutató verseny második helyezettje.
'''Takács Nikolas''' ([[Galánta]], [[Szlovákia]], [[1986]]. [[június 26.]] – ) magyar énekes, a 2010-es [[X-faktor]] tehetségkutató verseny második helyezettje.


==Élete és pályafutása==
==Élete és pályafutása==

A lap 2011. október 16., 18:14-kori változata

Takács Nikolas
Takács Nikolas egy csíkszeredai koncerten 2011. április 13-án
Takács Nikolas egy csíkszeredai koncerten 2011. április 13-án
Életrajzi adatok
Születési névTakács Nikolas
BecenévNiko
Született1986. június 26. (37 éves)
Galánta
Származás Szlovákia; Galánta
Pályafutás
Aktív évek2009-től
Híres dalEgy igazi szó, A zene kísér majd az úton
Hangszerhegedű
Hangbariton
Tevékenységénektanár, énekes
KiadókGold record, Sony Music

[http://[1] Takács Nikolas weboldala]
A Wikimédia Commons tartalmaz Takács Nikolas témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Takács Nikolas (Galánta, Szlovákia, 1986. június 26. – ) magyar énekes, a 2010-es X-faktor tehetségkutató verseny második helyezettje.

Élete és pályafutása

Nyolcévesen megnyerte a Pop Aréna nevű tehetségkutató versenyt.

A Pozsonyi Állami Konzervatóriumban végzett hegedű és klasszikus ének szakon, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban dzsesszének szakon tanult. 2005-ben költözött Budapestre.

19 évesen Jávori Vilmos Jávori Jazz Machine nevű együttesében működött közre, dolgozott Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal, Csík Gusztávval, és egy alkalommal már duettet énekelt Kovács Katival. Nikolas minden kiadónál megjelent, de nem akarták őt elfogadni. Egyedül Szekeres Adrien és Kiss Gábor karolta fel az ifjú tehetséget, hiszen biztosították számára a lemezszerződést a Magneoton / Warner Music kiadónál. Nikolas beszélhetett a kiadó igazgatójával, Joós Istvánnal. 2009-ben elkészült első önálló dala az mTon / Magneoton kiadó gondozásában Egy igazi szó címmel [2] a dal (szlovák és angol nyelven is megjelent). A Magneoton kiadója tudta nélkül jelentkezett az X-faktor tehetségkutató versenyre. A kiadóval kötött lemezszerződését megszegte. Szekeres Adrien Csak játék című lemezén énekelt duettet Adriennel, Köszönet mindenért címmel. Adrien 2009-es Adventi turnéján is fellépett, többek között az Adventi koncert CD+DVD kiadványon is szerepelt, ahol az énekesnővel duettezett. Magneoton kiadó Takács Nikolasról: Takács Nikolas évekkel ezelőtt, egyetlen hangfelvétellel érkezett Szlovákiából Magyarországra. Az X-Faktor versenyzőjét Szekeres Adrien és férje karolták fel. Az énekesnő nemrég boltokba került Adventi koncert című DVD-jén is található egy dal, amiben a fiatal tehetséggel duettezik.

A házaspár segítségével Nikolas találkozott a Warner-Magneoton igazgatójával, Joós Istvánnal, aki a következőt nyilatkozta: „Amikor Nikolas másfél éve Magyarországra érkezett, a reményen és a hangján kívül csupán egy általa énekelt dal hangfelvétele volt a vagyona. Amolyan szerencsét próbáló legkisebb legényként járta a várost és kereste a lehetőséget. Kopogtatott szinte minden kiadónál, de sehol sem vették komolyan. Nehéz időszak volt ez számára, és már-már az alapvető létfenntartása is kérdésessé vált, amikor Adrien és férje személyében rátalált a szerencse.”

A kiadó vezetője hozzáfűzte: „Adrienék gyakorlatilag befogadták, és lehetőséget adtak számára, hogy megmutassa tehetségét a koncertjeiken is. Ennek ékes bizonyítéka az a DVD, amit még tavaly ilyenkor rögzítettek az adventi koncertkörúton.”

A kiadó szerződést kötött Nikolasszal, és egy önálló lemezt is elkészítettek vele. A CD azonban soha nem került boltokba, mert a fiatal tehetség szó nélkül lelépett a Warner-Magneoton kiadótól, hogy induljon az X-Faktor elnevezésű tehetségkutató versenyen. Új szerződést írt alá az RTL Klubbal, amivel megszegte a kiadóval kötött élő szerződését. Kezdetben úgy tűnt, hogy a kiadó nem csinál botrányt, és hagyja elmenni az énekest minden következmény nélkül.

Joós István így nyilatkozott az esetről: „A Warner-Magneoton elengedte Nikolast. Úgy döntöttünk, hogy eltekintünk az élő szerződésében foglaltaktól, és nem gördítünk akadályt egy tehetséges fiatal útjába. A döntésünk egyrészről egy, az RTL Klubbal kötött megállapodáson alapul, melynek részleteiről nem kívánok beszélni. A másik része az emberi tényező. Megtehettük volna, hogy botrányt csinálunk az esetből, de nem így tettünk. Nem ragaszkodtunk Nikolashoz, mivel olyan emberekkel szeretünk együtt dolgozni, akik tartják magukat a megállapodáshoz, és engedik, hogy végigkísérjük őket a kezdetektől egészen a csúcsig.”

A kiadó igazgatója így folytatta: „Nikolas minden bizonnyal megnyeri az X-Faktort. Mi már másfél éve bizalmat szavaztunk neki, amikor a szakma még csak legyintett rá. Hiába próbálkoztunk az összes rádiónál, hogy játsszák a dalait, sehol sem foglalkoztak vele. A rögzített lemez most a páncélszekrény mélyén pihen. Még nem tudjuk, hogy mi lesz a sorsa. Talán egyszer még jó lesz valamire.”

Mostanra kiderült, hogy az igazgató megérzése hamisnak bizonyult, és Nikolas helyett Vastag Csaba nyerte a tehetségkutatót. Talán ennek köszönhető, hogy a kiadó most mégis 4 millió forintot követelt az énekestől, arra hivatkozva, hogy a három nyelven elkészült Egy igaz szó című klip forgatása, az énekes honlapja [[3]], ami ma már megszűnt weboldal, logója, profi fotósorozata és autogramkártyája ennyibe került. A csatorna kivásárolta az énekest a meglévő szerződésből, mert Nikolas saját bevallása szerint nem rendelkezik ekkora összeggel, de a csatorna reméli, hogy a tehetségkutatónak köszönhetően országos hírnevet szerző énekesbe fektetett összeg rövidesen megtérül.

2010-ben jelentkezett a magyar X-faktorba ahol a közönséget a Hallelujah című számmal vette le a lábáról. Az élő showk alatt alakult meg a rajongótábora ami a Fan Club Family (FCF) nevet kapta. a versenyen végül 2. helyezett lett, miután a döntőben Vastag Csaba megelőzte. Nikolas 2010.február 16-án megtartotta első közönségtalálkozóját amit a saját honlapján [4] szervezett.

Az énekes Második önálló dala a Tonight is the night [5] volt, ezt követte a harmadik, nagy sikerű sláger A zene kísér majd..., ami a Class FM-es debütálása óta előkelő helyen szerepel a játszási listákon. A dalhoz a klipet [6] az első önálló nagykoncertjén készítették el amit 2010.05.27-én rendeztek a budapesti Sport Max központban, a fellépésen 2500 rajongó tombolt.

Diszkográfia

Szólólemezek

Év Album Legmagasabb helyezés Minősítés
MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez
2010 Az első X - 10 dal az élő show-ból 1
  • 3xPlatinalemez
2011 A második X - 10 új felvétel 2

Slágerlistás dalok

Év Dal Legmagasabb helyezés Album
VIVA Chart Class 40 MAHASZ Editors' Choice MAHASZ Rádiós Top 40 MAHASZ Dance Top 40 MAHASZ Single (track) Top 10 EURO 200
2010 Hangokba zárva 24 Az első X
2011 A zene kísér majd az úton 4 34 8 A Második X
Összesítés
1. helyezett számok
Top 10-be bekerült 1 1
Top 40-be bekerült 2 1 1

Forrás